Dadels met spek, gevuld met geitenkaas in combinatie met Karmeliet tripel

0
626

Dat de Karmeliet tripel goed combineert met geitenkaas wist ik al maar deze combinatie met dadels en spek is werkelijk fantastisch. Het is een makkelijke snack die je snel klaar kunt maken. Begin met het snijden van de dadels. Snij tot aan de pit en verwijder deze. Dit geeft je mooi de ruimte om de lege holte in de dadel te vullen met de zachte geitenkaas. Vervolgens omwikkel je de dadel met ontbijtspek. Dit kan je zowel warm als koud doen. Wanneer je het koud doet gebruik dan 1 plakje per dadel. Bij het licht aanbakken van het ontbijtspek komt er veel meer smaak van het spek vrij. Door de extra zoute smaak is 1/3 tot 1/2 plak ruim voldoende.

Bij het eten van de dadels in combinatie met de Karmeliet tripel merk je dat het bier en de spijs echt naar elkaar toe buigen. De dadel haalt het zoete naar voren bij het bier en het bier maakt de geitenkaas zachter en romiger. Het spek zorgt dat het geheel zowel letterlijk als figuurlijk bij elkaar blijft. De koolzuur in de Karmeliet tripel ruimt het vettige van de spek mooi op zodat je bij elke hap weer optimaal kunt genieten.

Het gerecht heb ik uit het boek van Arvid Bergström “Bier aan tafel”. In dit boek staan bijzonder lekkere gerechten die hij mooi combineert met verschillende bieren. Zodra ik wat meer gerechten heb uitgeprobeerd zal ik een review schrijven over het boek.

Benodigdheden: Dadels, geitenkaas en ontbijtspek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in