Geitenkaasballen met Vicaris Tripel

Bron: Proef Bier - www.proefbier.nl

0
102

Benodigdheden:

  • Geitenkaas
  • Pistache noten
  • Gemengde pitloze olijven
  • Limoen

Deze snack is heerlijk om bij een vrijdagmiddag borrel te nemen of tijdens een proeverij voor te schotelen. In een mum van tijd heb je een smaakvolle snack dat perfect combineert met tripels.

Geitenkaas en tripel is altijd een gouden combinatie. Het romige van de kaas past uitstekend bij het vaak zoete karakter van de tripel. We vervangen op deze manier eigenlijk de honing die vaak samen gaat met geitenkaas voor een tripel. Door het hoge koolzuur gehalte van de tripel verdwijnt het filmende laagje van de geitenkaas op je tong. Op deze manier geniet je bij elke hap intens van deze snack.

Doe de geitenkaas in een kom en voeg daar gesneden stukjes olijf aan toe en rasp er limoenschil doorheen. Meng het geheel zodat we er kleine balletjes van kunnen draaien. Je kunt het er in kneden met de hand of gewoon met een vork prakken.

Pak vervolgens de pistache noten en plet deze met bijvoorbeeld de achterkant van een pot pindakaas. Het is de bedoeling dat de noten breken zodat ze mooi aan de geitenkaas blijven plakken.

Zodra je de pistache noten geplet hebt kun je de geitenkaasballen door de noten rollen en is de snack klaar om opgediend te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in