Voordat je gaat beginnen verwarm je de oven alvast voor op 180 graden. Snijd de avocado door de midden zodat je gemakkelijk de pit kan verwijderen. Vervolgens snijd je de twee helften in 6-8 partjes per helft. Bestrooi de partjes allemaal met wat peper en zout. Vervolgens haal je de partjes een voor een door de bloem, geklutst ei en als laatste door de panko.
Wanneer je dit gedaan hebt leg je de partjes op bakpapier op de bakplaat van de oven. In ongeveer 20 minuten zijn de avocado partjes goudbruin en klaar om te eten. Serveer de avocado uit de oven met een schaaltje aïoli om het helemaal af te maken.
Dit is de tweede snack die ik gemaakt heb uit het boek “Bier aan tafel” en smaakt absoluut naar meer.
De bitters vanuit de Westmalle Tripel combineren erg goed met de krachtige aïoli. De Panko zorgt voor een crispy bite en de avocado voor een romige binnenkant. De flinke hoeveelheid koolzuur in de Westmalle Tripel zorgt voor een opgeruimd smaakpallet zodat elke hap weer een nieuwe belevenis is.
Benodigdheden: Avocado, bloem, ei, panko, aïoli