In Westmalle Tripel gestoofde schouderkarbonade

0
786

Benodigdheden:

  • 3-4 Schouderkarbonades
  • 300 gram uien
  • Honing mosterd saus
  • Klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 6 kruidnagels
  • Paprika poeder
  • Knoflook
  • Bouillon blokje
  • Zout
  • Boter

Inmiddels heb ik dit gerecht al meerdere keren gemaakt en is altijd een succes, zelfs bij mensen die niet van bier houden. Het mooie van gestoofde karbonade is dat je eindeloos kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld extra groenten toe zoals prei, wortels en champignons. Ook kun je experimenteren met verschillende kruiden.

Om te beginnen smeren we de schouderkarbonades in met paprika poeder, knoflook en zout. Laat het vlees even met rust en nog voordat je het in de pan doet smeer ik aan beide kanten van de karbonades nog wat honing mosterd saus.

Nadat de boter goed warm is kunnen we het vlees aan beide kanten bruin braden. 2-3 minuten aan beide kanten volstaat. Je haalt vervolgens de schouderkarbonades uit de pan en legt deze op een schoon bord.

Om geen smaak te verliezen gebruiken we dezelfde pan om de uien in te bakken. Zodra deze glazig zijn kunnen we de tomatenpuree toevoegen en bakken we dit lekker mee. Daarna voegen we de 6 kruidnagels, nog wat extra knoflook en bouillon blokje toe aan het geheel.

De schouderkarbonades kunnen nu weer terug de pan in. Schep het uienmengsel wat aan de kant zodat de karbonades er mooi tussen liggen.

Nu is het tijd om het mooiste ingrediënt aan het gerecht toe te voegen namelijk de tripel. Experimenteer gerust met verschillende tripels. Ik heb vandaag gekozen voor de Westmalle Tripel omdat ik er daar nog een aantal van had staan en er dan ook mooi bij kan drinken. Zelf doe ik een half flesje in de pan en dan heb ik nog een half flesje over om zelf nog wat van te drinken tijdens het koken. Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg bier in de pan zit om te gaan stoven.

Zorg ervoor dat je het geheel even licht aan de kook brengt en breng dan de temperatuur omlaag zodat het heel langzaam kan gaan stoven in de pan. De deksel kan er op en dit kan op een laag pitje blijven staan. Zelf roer ik elk half uur even door de pan om te kijken hoe het gaat. Zodra de karbonade uit elkaar begint te vallen weet je dat het goed is. Dit kost ongeveer een uur of 3.

Omdat ik er vandaag weinig groenten doorheen heb gedaan serveer ik het vlees met een makkelijk te bereiden ovenschotel met aardappels, prei, tomaat, paprika, kaas en Italiaanse kruiden.

Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in