Pangasiusfilet tuinkruiden met Val Dieu tripel

0
174

Zelf ben ik een enorme liefhebber van vis, normaal vind ik het lekker en leuk om een hele vis op de BBQ te leggen en dan zelf te marineren. Dit keer ben ik voor het gemak gegaan en heb ik bij de AH de Pangasiusfilet tuinkruiden gekocht om te proberen met de Val Dieu tripel. De meeste tripels passen zeker bij witvis maar het is natuurlijk de kunst om de perfecte match te vinden tussen tripel en vis. Dit bleek een gouden combinatie te zijn.

De meest veilige en makkelijke manier om vis gaar te krijgen op de barbecue is verpakt in folie. Scheur een flink stuk folie af, groot genoeg om de gemarineerde filet in te kunnen pakken. Leg het stuk vis in het midden van de folie. Sluit de folie helemaal om de vis. Zorg wel dat je hem open kan maken tijdens het barbecueën om te kijken of de vis gaar is. Plaats het pakketje in het midden van de brandende barbecue en gril 4 minuten aan beide zijden. Wanneer het geen BBQ weer is dan kun je  natuurlijk ook gewoon een koekenpan gebruiken om het pakketje in te leggen. Op deze manier blijft de vis lekker zacht en gaart het in zijn eigen marinade waardoor de smaak van de marinade optimaal in de vis trekt. Hierdoor is het ook niet nodig om saus bij de vis te serveren.

Het leuke van bier en spijs combineren is de smaak verschillen van de tripel voordat je een hapje neemt van de vis en nadat je een hapje hebt genomen. Bij de Val Dieu tripel merk je dat de tripel na het eten van de vis veel zachter van smaak is. Het bittere gaat naar de achtergrond en de zachte fruit smaak komt meer naar voren. Het gerecht en de tripel komen naar elkaar toe en vormen een mooie eenheid. Erg leuk om te proberen voor thuis en met deze kant en klare filet ook prima geschikt als lekker snackje tussen lunch en diner.

Benodigdheden:

  • AH Pangasiusfilet tuinkruiden
  • Val Dieu tripel
  • Folie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in