Bart Voskamp

0
375
Bart Voskamp. foto Cor Vos©

Bart Voskamp kennen we allemaal nog van zijn tijd bij de TVM ploeg. In de 7 jaar dat hij voor deze ploeg heeft gereden heeft hij naast de vele sprints die hij aantrok voor Jeroen Blijlevens ook zelf 2 etappes gewonnen in de ronde van Spanje en 1 in de ronde van Frankrijk. Van 2000 tot 2005 heeft hij nog voor diverse ploegen gereden waaronder de Bankgiro Loterij.

 

Wat is uw favoriete tripel of speciaal bier?  

Ik heb een vrij brede smaak wat speciaal bier en tripels betreft. Tot mijn favorieten behoren kasteel bier en la Chouffe. Na een lekkere fietstocht van 100 km vind ik het ook heerlijk om een halve liter Weizen bier te nemen, heerlijk voor in de zon.

 

Waar en met wie drinkt u het liefst een tripel of speciaal bier?  

Wanneer ik zwaar ga tafelen dan drink ik graag een tripel bij het eten. Het liefst drink ik de tripel in goede gezelschappen tijdens een gezellige avond.

Samen met Gert Jacobs en Maarten den Bakker hebben we een aantal keren per jaar de wielertafel. De wielertafel is een gezellige en informatieve wieleravond waarbij oud wielrenners hun ervaringen uit hun prof carrière delen met het publiek. Dit is voor mij ook een mooi moment om een tripel te drinken.

 

Met wie zou je zelf nog eens een drankje willen drinken en waarom?

Ik kijk er altijd erg naar uit om weer lekker een biertje te drinken met mijn oude kameraden van de Bankgiro loterij. We gaan nog steeds 2x per jaar samen fietsen en daarna belanden we altijd in een restaurant of op het terras.

 

Welke snack eet u het liefst bij een biertje?

Het liefst eet ik een goed en groot stuk vlees bij mijn tripel, zoals een entrecote.

 

In Nederland vloeit het bier rijkelijk bij de amateur wielrenners, hoe ging dat er aan toe tijdens uw tijd als wielrenner?  

In mijn tijd bij TVM was het gebruikelijk om na elke koers een biertje te drinken. In die tijd dronken we dan vaak een Leffe, dat paste bij de ploeg. Ik vond het zelf altijd erg prettig om na de koers een biertje te drinken. Het gaf mij ontspanning, de nodige suikers en het was goed voor de nachtrust. Al met al een prima hersteldrankje. Als professional moet je natuurlijk wel op passen met te veel alcohol. Na elke koers verbrandt je ongeveer 6000 calorieën dus dan is een biertje een prima manier om dit tekort aan te vullen. Tijdens de koers was er altijd veel stress en na de koers werden we altijd opgewacht door hordes journalisten. Ook kwam het nog wel eens voor dat er met ploeggenoten onderling wrijving was ontstaan tijdens de koers, dan is een biertje tijdens het eten de perfecte manier om te ontspannen. Je merkt dat iedereen dan net iets makkelijker praat met zijn collega’s en dat eventuele spanningen snel uitgepraat konden worden onder het genot van een biertje.

 

Volg je het wielrenner nog op de voet?  

Tijdens mijn tijd als Analist bij de NOS deed ik dat wel maar inmiddels niet meer op de voet. Wel ga ik er nog voor zitten als er een echte klassieker op het programma staat.   

 

Wat kunnen we van u de komende tijd verwachten?  

Ik ben inmiddels al weer enige tijd bezig om mensen tevreden te maken met de kleding die we maken bij Bioracer. Op dit moment kleden wij bijvoorbeeld de Belgische en Duitse wielerbond en ook de ploeg van Mark Cavendish.

Voor de rest wil ik nog lekker 3 keer per week op de fiets zitten, fiets clinics geven en zo nu en dan praten over wielrennen bij de wielertafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in