Gert Jakobs

0
375

Het leuke is dat Bart Voskamp mij er op wees dat Gert Jakobs een echte bier liefhebber is en altijd erg passievol en met humor kan vertellen over wielrennen. Dankzij deze tip heb ik contact gezocht met Gert Jakobs die meteen erg enthousiast en behulpzaam reageerde op mijn vragen. Wat een sympathieke vent!

Als ik de naam Gert Jakobs hoor dan moet ik meteen denken aan zijn geweldige bijdrage aan het tv programma Tour du Jour waar hij als vaste analist de Tour de France besprak. Gert Jakobs is een voormalig wielrenner uit de Nederlandse provincie Drenthe, die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg en die de ronde vier keer uitreed. Gert Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel.
Wat is uw favoriete tripel of speciaal bier?
Kwaremont

Waar en met wie drinkt u het liefst een tripel of speciaal bier?
In mijn plaatselijk stamcafe de Merckt te Tiel en als ik naar het wielrennen zit te kijken op TV dan mag zo een Kwaremont waar de beleving vanaf spat uiteraard niet ontbreken

Met wie wilt u zelf nog eens een drankje drinken en waarom?
Met Mart Smeets omdat ik hem mis op TV en omdat hij zo fantastisch mooi kan vertellen over het wielrennen dan zit je aan de buis gekluisterd en spat de passie en beleving van het scherm af en ik vind het mooi om naar alle wielerverhalen te luisteren.

Welke snack of maaltijd eet u het liefst bij een biertje?
Bij Kwaremont hoort droge worst en dan de echte dreuge worst kosterworst uut Drenthe

In Nederland vloeit het bier rijkelijk bij de amateur wielrenners, hoe ging dat er aan toe tijdens uw tijd als wielrenner?
Wij dronken meestal een wijntje aan tafel maar ook wel eens een Westmalle dubbel het zorgt ervoor dat je ontspant en dat je goed kan slapen.

Volgt u het wielrenner nog op de voet?
Ik volg alles want het is de mooiste sport die er bestaat
Wat kunnen we van u de komende tijd verwachten?
Ik zit als wieleranalist bij TourduLimbourg bij L1 alle dagen Live https://l1.nl/tour-de-l1mbourg/

Heeft u voor onze lezers nog een mooie anekdote om mee af te sluiten?
Alpe Du Huez. Ik had niet al te beste klimmersbenen, en in mijn jonge jeugdjaren zat ik met Pa voor de Tv naar de Tour te kijken en dus ook naar de Alpe Du Huez, daar zag ik altijd veel Nederlanders staan met hun rood, wit, blauw en oranje kleuren om mijn helden aan te moedigen. Jaren later reed ik daar zelf en een dag voor de Alpe du Huez deed ik een oproep op de radio bij de wereldomroep, ik riep daar onze nationale bevolking op om mij te duwen over deze machtige berg heen, nou dat hebben ze gedaan in de steilste bochten moest ik gewoon remmmennnnnnn!!! Eenmaal over de streep zei mijn verzorger wat zie je er fris uit ik zei ja Fons haha. In de truck kwam toen Jan Raas met de uitslag en daarin stond dat Rooks de rit had gewonnen maar dat Gert Jakobs 48 seconden sneller naar boven was geklauterd dan Rooks. Niemand begreep er wat van maar ik wist precies hoe de vork in de steel zat, ik kreeg overigens wel een beste boete en tijdstraf want de jury wist ook wel dat dit is niet helemaal in de haak was.
Wil je na deze mooie anekdote verder nog iets kwijt aan de lezers?
Ik zeg #derrrannn Oh ja Kwaremont 6,6 % zelfde stijgingspercentage als de heuvel zelf en een bierglas met een kasseienvoet hoe mooi is dat dan…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in