Abdij der Trappisten Westmalle

0
396

Begin augustus vertrok ik samen met mijn vriendin richting Mons in België voor een lang weekend weg. Wanneer je dan toch in België bent kan een bezoek aan een abdij of brouwerij natuurlijk niet ontbreken. Via google maps kwam ik er achter dat we praktisch langs de abdij van Westmalle zouden rijden. Zo halverwege de reis een prima onderbreking om even de benen te strekken en uiteraard wat te gaan proeven bij de bron.

De navigatie ingesteld op café Trappisten tegenover de abdij om de auto te parkeren. Van te voren had ik al even contact gezocht met de abdij of het mogelijk is om een kijkje te nemen in de brouwerij. Dit is helaas niet mogelijk dus moeten we het doen met een wandeling om de abdij en een bezoek aan café Trappisten.

Rondom de abdij heb je verschillende mooie wandelroutes. Wij kozen voor de route waarbij je met een boog om de abdij heen loopt. Deze wandeling duurt ongeveer 45 minuten en geeft je een goede indruk van de rustige omgeving van de brouwerij. Inmiddels was de temperatuur opgelopen tot een graad of 30 dus niet ideaal om je nog langer in te spannen.

Op naar het terras van café Trappisten aan de overkant van de straat.  Bij binnenkomst moest ik even wennen aan de ruimte, zo had ik mij een Trappisten café niet voorgesteld. Voor mij miste het de echte sfeer van een abdij. Alles is erg modern ingericht en heeft de uitstraling van een wegrestaurant. De bar is daarentegen wel erg mooi, met de Westmalle Dubbel van de tap uiteraard. Het terras is heerlijk en heeft uitzicht op de speeltuin die bij het café hoort.

De bediening was lekker vlot en al snel stond er een prachtig proefplankje voor mijn neus. Het plankje bestaat uit een proefglas van 17 cl Westmalle Dubbel en Westmalle Tripel en een schaaltje met blokjes Trappisten kaas en Trappisten mosterd. Dit plankje is een echte aanrader en een feest om voor je neus te krijgen, heerlijk!

In het café heb je nog de mogelijkheid om een video te bekijken over de geschiedenis van Westmalle en is er nog een klein hoekje waar je nog wat spullen kunt kopen. Denk dan aan flessen Westmalle dubbel, Westmalle Tripel, zeep, kaas, mosterd etc. Allemaal door de monniken gemaakt.

Mocht je in de buurt zijn ga dan zeker even langs voor een proefplankje en een rustgevende wandeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in