Beer Bazaar (Tel Aviv & Jeruzalem)

0
275

Enkele maanden geleden heb ik samen met mijn vriendin een mooie rondreis gemaakt door Israël en uiteraard kennis gemaakt met verschillende lokale bieren. Voor mij is het altijd een sport om die zoveel mogelijk uit te proberen. In Israël staat Craft beer in vergelijking met Nederland echt nog in de kinderschoenen. Na 2 dagen verschillende merken pils geproefd te hebben in Tel Aviv kreeg ik de tip om eens bij de Beer Bazaar te gaan kijken omdat ze daar keuze hebben uit iets meer dan 100 verschillende bieren, dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren.

De Beer Bazaar in Tel Aviv kun je vinden bij de grootste Bazaar / markt van deze stad de Carmel Market. De weg naar de Beer Bazaar was alleen al de moeite waard, voordat we bij de Beer Bazaar aankwamen was onze tas gevuld met lekkere dadels en broodjes die op de markt te koop zijn. Eenmaal bij de Beer Bazaar aangekomen zag ik dat deze kroeg eigenlijk een omgebouwde marktkraam is met ingebouwde koelkasten, tapinstallaties en uiteraard plek om aan de bar te zitten. Wat een fantastisch en origineel concept.

De barman wist mij haarfijn uit te leggen dat al zijn bieren afkomstig zijn van kleine lokale Israëlische brouwerijen. Het grote publiek heeft het craft bier nog niet ontdekt maar ze zijn erg optimistisch over de toekomst. Op dit moment komen er voornamelijk locale mensen die geïnteresseerd zijn in iets nieuws, de wat hippere mensen met een vast inkomen en die dus ook wat te besteden hebben. Ik raakte aan de praat met 2 mensen die precies in dat profiel paste. Mijn vriendin kon in de tussentijd lekker over de bazaar heen struinen terwijl ik van mijn eerste Israëlische tripel kon genieten, de Emek Ha’Ela Belgian Tripel. Ik moet eerlijk toegeven dat het een heerlijke tripel was met goed veel geel fruit en een mooie koriander bitter in de afdronk.

Wat voor de rest opvalt is dat ze behoorlijk veel IPA’s in hun assortiment hebben en alles uit hetzelfde soort glaswerk schenken. Dat mag echter de pret niet drukken want ik ben op dit moment getuigen van de eerste ontwikkelingen op het gebied van craft bier in Israël.

Op een gegeven moment komt de eigenaar van de bar ook gezellig een biertje meedrinken en willen ze mij van alles laten proeven en zijn ze met name erg benieuwd naar mijn feedback over de bieren, super leuk en gastvrij. Ik mocht van mijn nieuwe vrienden de kruk niet verlaten zonder een Arak (Israëlische sterke drank) gedronken te hebben met ze. Heel vervelend 😉

Naast de goede gesprekken over bier hebben we het ook veel over Europa gehad en het reizen door Israël. De meest waardevolle tip was eigenlijk wel dat er ook een Beer Bazaar in Jeruzalem zit die ik echt op moest gaan zoeken…

En zo geschiede, een week later kwamen we aan in Jeruzalem en op dag 2 maar meteen een bezoek gebracht aan de Beer Bazaar aldaar. Houd er wel rekening mee dat de bazaar op vrijdag rond half 4 sluit en zaterdag om half 8 in de avond pas weer open gaat in verband met de sabbat.
De Beer Bazaar in Jeruzalem ligt in het begin van de Machne Yehuda Market precies tussen verschillende noten kraampjes. De noten zijn heerlijk bij het kraampje tegenover de Beer Bazaar dus mocht je er ook zijn koop de noten gerust, daar ga je geen spijt van krijgen.

De Beer Bazaar in Jeruzalem heeft op dit moment zo’n 150 bieren in het assortiment en is een stuk groter dan degene in Tel Aviv. Met een kleine keuken en een shop waar je de bierflessen gewoon kunt kopen voor thuis is het een stuk drukker. Wat mij opvalt is dat er een goede mix zit van toeristen en lokale jongere mensen. Mijn oog viel meteen op het wiel wat je kunt bestellen met daarin 10 proefglaasjes. Op deze manier kan je heel snel kennis maken met verschillende soorten lokaal bier, heel leuk gedaan.

Na de 10 proefglaasjes is het voor mij weer tijd om lekker richting de oude stad te lopen, deze wandeling is ongeveer 35 minuten en geeft je mooi de tijd om de alcohol uit je benen te lopen alvorens je richting de klaagmuur gaat….

Persoonlijk vind ik de Beer Bazaar een geweldig concept om door middel van een marktkraam mensen kennis te laten maken met Craft bier. De meeste bieren zijn kwalitatief goed dus ik verwacht dat ze nog wel meer vestigingen gaan openen in de toekomst.

Lechajiem!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in