Belgisch Biercafé Olivier Utrecht

0
297

Belgisch Biercafé Olivier Utrecht is gevestigd in een oude kerk, aan Achter Clarenburg. Er zijn zoveel mogelijk elementen van de kerk uit 1860 behouden: de altaarnis, de gewelven en het orgel.

Zelf ben ik al diverse keren in Olivier geweest en heb het altijd erg naar mijn zin gehad met de vele speciaalbiertjes die hier te krijgen zijn. Dit keer had ik afgesproken met een oud collega om even bij te praten, daar is Olivier uitermate geschikt voor.
Bij binnenkomst kijk ik dit keer met hele andere ogen naar het cafe, wat is het eigenlijk een unieke plek midden in een oude kerk. Prachtig!

We hebben vrijdagmiddag om 4 uur afgesproken en op dit tijdstip zit de kroeg al helemaal vol, het laatste plekje aan de bar is voor ons bestemd. Vanaf de bar kijk ik nog eens goed om mij heen en ik waan mij echt in België. In het cafe staat geen muziek op maar hoor je veel geroezemoes door de vele mensen en het hoge plafond.
Het is bij Olivier ook mogelijk om met groepen een proeverij te krijgen, erg leuk voor als je andere mensen eens wilt laten kennismaken met speciaalbier.

Laten we maar meteen de belangrijkste vraag stellen aan de barman; welke tripels hebben jullie van de tap? Gouden Carolus en een speciaal gebrouwen tripel van De Leckere die alleen verkrijgbaar is in Olivier Utrecht en Leiden was het antwoord.
Op fles tel ik 10 tripels dus we zitten ruim in onze keuze. We beginnen met een Deugniet op fles en een Leckere van de tap. We besluiten daarna een kleine proeverij te doen van tripels die we zelf samenstellen. De Zeezuiper is de volgende die voor onze neus terecht komt om niet veel later een Guillotine tripel te proberen. De Guillotine tripel had ik nog nooit eerder gedronken en was voor mij een fijne verrassing, zeker voor herhaling vatbaar en een mooie ontdekking.

Na de nodige borrelhapjes (er zijn ook erg goede Belgische gerechten te verkrijgen) is het bijna tijd om afscheid te nemen maar niet voordat we afsluiten met een klassieker; de Karmeliet tripel. Na de Karmeliet zijn we weer helemaal bijgepraat en spreken we af om dit snel nog eens te gaan doen.

Het personeel bij Olivier is zeer kundig en erg vriendelijk. Vraag gerust om een proefglaasje (van de tap) als je twijfelt over je keuze. Mocht je in Utrecht zijn loop dan even cafe Olivier in om te kijken wat voor mooie vestiging het is. Ik weet zeker dat u dan meteen een lekker biertje gaat bestellen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in