Brouwerij Noordt

0
310

Afgelopen zondag stond volledig in het teken van Rotterdam. Mijn vriendin en ik werden meegenomen door 2 bevriende Rotterdammers die alles over de stad weten en dat ook graag willen delen. Een beter gezelschap om Rotterdam te verkennen bestaat er niet.

Na een korte tramrit stapten we uit in Crooswijk waar we de Rotte rivier overstaken om Brouwerij Noordt te bezoeken. Wanneer je voor Brouwerij Noordt staat vraag je je meteen af wat het gebouw geweest is, gelukkig hadden we vrienden mee die daar een hoop over konden vertellen. Het blijkt dat brouwerij Noordt vroeger een brandweerkazerne is geweest en als je goed kijkt is daar nog wel wat van te zien alhoewel het er nu een stuk moderner uit ziet dan in de tijd dat het nog een kazerne was.

Wanneer ik de trap op loop om wat te gaan bestellen en om uiteraard even rond te kijken valt het mij op dat het allemaal erg schoon en open oogt, komt waarschijnlijk ook door de wat moderne look en dat er veel gebruik is gemaakt van wit. Wat meteen opvalt en in het oog sprint zijn de 20 taps die kaarsrecht naast elkaar geïnstalleerd zijn, erg indrukwekkend en hierdoor krijg je meteen zin om te bestellen. Door de keuzestress toch maar besloten om een proefplankje te bestellen van 5 verschillende soorten. Mocht je de brouwerij bezoeken met iemand die de “bob” is of met iemand die niet gek is op bier weet dan dat er alleen bier en eventueel kraanwater geschonken wordt. Een brouwerij voor de echte bierliefhebber dus.

Binnen is er genoeg plaats om lekker aan hoge tafels te zitten en buiten kun je heerlijk in de zon zitten aan een van de vele picknick tafels die er staan. Nadat we het proefplankje op hadden en aan onze kleur gewerkt hebben in de zon kon ik dankzij de vriendelijke gastvrouw even in de brouwerij rondkijken. Altijd leuk om te zien waar het bier gemaakt is dat je net gedronken hebt. De brouwinstallatie en vergistingstanks staan pal achter de bar dus je hebt echt het gevoel dat je in de brouwerij van je bier aan het genieten bent.

Naast de taproom is er een klein winkeltje waar je nog wat flesjes vers gebrouwen Noordt bier kan kopen. Ik heb een tijd lang met de tripels in mijn handen gestaan maar uiteindelijk toch maar besloten om ze weer weg te leggen, ik had niet zo’n zin om deze de hele dag bij mij te moeten dragen maar anders had ik ze zeker gekocht.

Omdat we nog een aantal andere bezienswaardigheden van Rotterdam op het programma hebben staan pakken we snel de tram en laten we het inmiddels goed gevulde terras van brouwerij Noordt achter ons. Een heel goed begin van de dag en dat beloofd nog wat voor het vervolg…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in