Café Jos Meesterschenkerij

0
591

Omdat mijn vriendin iets op marktplaats had gekocht en dat op moest halen in Nijmegen bedacht ik mij geen moment om mee te gaan zodat we het noodzakelijke konden combineren met het aangename… Een bezoekje aan Café Jos in Nijmegen.

Sinds 1977 draagt het café de naam Café Jos. Jos Lamers startte Café Jos op 1 Januari 1977. Op 1 Maart 1978 nam Martien Evers, destijds student en wonend op kamers boven Café Jos, de exploitatie over. In de jaren zeventig en tachtig kon Café Jos het best getypeerd worden als een studentencafé. Vanuit deze achtergrond hebben ze zich vanaf de jaren negentig ontwikkeld tot De eerste Meesterschenkerij van Nederland.

In 2009 werd café Jos verkozen tot beste café van Nederland. In dit gezellige buurtcafé van Nijmegen hebben ze maar liefst 33 bieren op de tap en 200 bieren op fles.

Uiteraard ben ik meteen naar binnen gegaan om rond te kijken in het café en nog belangrijker om te checken welke tripels ze van de tap hebben.

Het café is erg gezellig ingericht met veel bier gerelateerde artikelen en een grote verscheidenheid aan verschillende taps. Al snel viel mijn oog op de tap van Straffe Hendrik, dit is een van mijn favorieten en als een café dit op de tap verkoopt kan het voor mij al niet meer stuk.

Snel eentje bestellen en lekker naar buiten op het grote terras dat rond het café loopt. Wanneer je op het terras zit voel je dat je midden in een woonwijk zit wat erg gemoedelijk aan doet.

Na de altijd lekkere Straffe was het tijd om opnieuw een keuze te maken… Even kijken wat het personeel mij aan zou raden. Van de tap hadden ze qua tripels de Brugse tripel en Filou. Ik kreeg als advies de Brugse tripel of een Delirium blond nadat ik vrij zwaar was begonnen met de Straffe Hendrik. Erg goed advies natuurlijk maar zelf had ik nog nooit een Filou van de tap geprobeerd dus tegen het advies van de barman in toch maar een Filou besteld.

Voor de inwendige mens ben je ook aan het goede adres bij café Jos, de huisgemaakte bitterballen  kan ik iedereen aanraden, wat een feest en een hele goede combi met de Filou tripel die kenmerken heeft van een gewone pilsener.

Omdat we aan de zijkant van het cafe nog heerlijk in de zon zaten nog maar een Straffe Hendrik genomen om daarna voldaan huiswaarts te keren.

Mocht je in de buurt zijn van Nijmegen ga dan zeker naar cafe Jos, daar ga je absoluut geen spijt van krijgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in