Proeflokaal Oedipus

0
231

Afgelopen week wees een bevriende bierliefhebber mij op een wel heel speciale tripel, de Thai Thai Tripel van Oedipus. Mijn interesse was gewekt en waar kun je die nu beter proeven dan in het proeflokaal van de desbetreffende brouwerij.

Vanuit Houten met de auto naar het proeflokaal in Amsterdam Noord dat van donderdag tot en met zondag geopend is. Voor de deur is er ruime gelegenheid op je auto te parkeren. We zetten de auto voor de deur en lopen op de brouwerij af. De brouwerij zit in een soort garage wat er echt heel bijzonder uit ziet. Wanneer je naar binnen loopt zie je verschillende tafeltjes en hoekjes waar mensen lekker zitten te genieten van hun bier. Achterin staat er een ping pong tafel die fanatiek in gebruik is genomen en na deze tafel doemen daar een aantal grote biertanks op, we zitten midden in de brouwerij, hoe vet is dat. Qua publiek is het erg divers en heel gemoedelijk. Van yup tot alto en wat mij ook opvalt is dat er een hoop verschillende nationaliteiten aanwezig zijn, erg leuke mengelmoes van mensen.

Genoeg rondgekeken, uiteindelijk komen we maar voor 1 ding en dat is bier, in mijn geval de Thai Thai Tripel. Wat is dit een enorm lekkere tripel zeg, zo verrassend en totaal anders dan dat ik gewend ben. Wat mij betreft echt een aanwinst op tripel gebied en absoluut de moeite waard om te proeven.

De bar ziet er heel kleurrijk uit en er zijn 12 taps met verschillende bieren. Ook is er een ruim aanbod aan snacks en burgers. Zelf had ik al gegeten maar wat ik voorbij zag komen zag er heerlijk uit.

We ploffen op de bank neer en dat geeft mij de kans om de ruimte eens goed in mij op te laten nemen. De ruimte doet mij denken aan de fenix food factory (wat erg positief is), dit heb ik maar niet hardop uitgesproken omdat ik niet goed in kon schatten hoe gevoel de verhouding Rotterdam / Amsterdam ligt. Mooie gekleurde verlichtingen, planten, potten en een echte DJ booth maken de ruimte tot een sfeervol geheel.

Mocht het nu heel erg lekker weer zijn of binnen gewoon te druk dan is er ook nog een heel gezellig en leuk terras voor en naast de brouwerij waar je op houten bankjes lekker buiten kunt genieten van je biertje.

Ik heb enorm genoten van deze leuke en bijzondere locatie. Na het bezoek aan het proeflokaal had ik nog een housewarming bij een vriend die op ongeveer 5 minuten afstand is komen te wonen. Ik heb na vandaag besloten om maar eens wat vaker bij hem langs te gaan zodat ik een mooi excuus heb om naar het Oedipus proeflokaal te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in