Rocks Brewery Co (Sydney)

0
110

Zoals eigenlijk bij elke trip check ik of er nog brouwerijen in de buurt van het hotel zijn. Gelukkig is het aanbod in Sydney enorm en is de Rocks Brewery Co op minder dan 20 minuten loopafstand de beste keuze voor nu.

Omdat ze de finale van de Super Bowl uitzenden is de brewpub een uur eerder open en rond 11 uur in de ochtend zit er al 30-40 man te kijken naar deze wedstrijd. Door de jetlag was ik al een paar uur wakker dus een prima moment om de brewpub te gaan bekijken.

Helaas heb ik onderweg een kleine bui regen gehad dus besluit ik om lekker binnen te zitten, dicht bij de ketels. De heerlijke geur van zoete mout komt mij tegemoet. Zonde want de 800m2 biergarten ziet er erg aantrekkelijk uit als je de zon erbij denkt. Wat een enorm terras om de bieren te serveren. Binnen staan lange tafels met zicht op de ketels, fijne sfeer en vriendelijk personeel. De brouwerij is overigens gevestigd op een bedrijventerrein in de wijk Alexandria waardoor er veel kantoorpersoneel komt lunchen. Een erg uitgebreide kaart, al dit lekkers maken ze klaar in de half open keuken van de brewpub.

De finale van de Super Bowl kan mij om eerlijk te zijn niet zo interesseren dus neem ik snel de bierkaart door. Er is met 20 tapkranen ruime keus. Om te beginnen start ik met een Australische Pale Ale met de naam Hangman. Uiteraard gebrouwen door Rocks Brewery Co. Een toegankelijke Pale Ale met veel citrus en tropisch fruit door de hop.

Tijdens de wedstrijd is er na elk kwart een verloting waarin je bier kunt winnen. Ook hebben ze een speciale actie waarbij je op vertoon van je American Football shirt het eerste biertje gratis krijgt. Leuk om te zien dat ze zoveel moeite doen met dit soort evenementen.

Het tweede bier en daarna ook meteen de laatste is een Imperial Stout van 10,5%. Dit is een Imperial Stout die gebrouwen is in 2015 en daarna rustig is weggelegd. Ik heb de 2020 editie niet geproefd maar de barman zegt dat het bier alleen maar beter wordt. Het is inderdaad een heerlijk bier. Chocolade, koffie, blauwe bessen dat is wat ik proef. Wat ook opvalt is dat de rookmout die gedeeltelijk gebruikt is bijna volledig weg is. Voor 10,5% drink je deze stout heel gemakkelijk weg.

Het is bij Rocks Brewery Co ook mogelijk om blikken af te laten vullen zodat je het bier mee naar huis kunt nemen. Ik wil ook nog andere brouwerijen gaan bezoeken dus neem nog geen bier mee. Al met al een hele leuke ervaring en zeker de moeite waard om eens langs te gaan. Mocht je ooit een tussenlanding hebben in Sydney, de brouwerij ligt op ongeveer 10 minuten van de luchthaven… dan kan je beter bij deze brouwerij je tijd doorbrengen dan wachtend voor de gate.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in