Stadsbrouwerij De Pelgrim

0
265

We vertrekken vanuit brouwerij Noordt en pakken de metro richting Spangen en stappen uit bij Delfshaven om daar de tweede brouwerij van de dag te bezoeken, namelijk stadsbrouwerij de Pelgrim.

Na een korte wandeling in de wijk waarbij ik erg genoten heb van het oude en historische gedeelte van deze wijk komen we aan bij stadsbrouwerij de Pelgrim. Als je aan komt lopen zie je het mooie karakteristieke pand naast de kerk al staan. Ik merkte dat er meteen een versnelling in mijn pas kwam en ik kon niet wachten om binnen te kijken.

Bij binnenkomst kan je nog niet echt zien dat het een brouwerij is omdat mijn aandacht meteen naar de bar en het restaurant gedeelte bij de bar ging. Alles is zeer sfeervol ingericht en door de antieke houten inrichting oogt het erg karaktervol. Je voelt je meteen thuis.

Achter in het bar gedeelte zie je dat ze ook een erg mooie en relaxte binnentuin hebben waar zelfs echte hopplanten groeien maar waar is nu het brouwers gedeelte… We besluiten om lekker voor de Pelgrim op het zonnige terras te gaan zitten en onderweg zie ik een aantal antieke brouwketels en een flessenvulmachine staan, erg mooi om te zien. Aansluitend op deze ruimte zat de deur naar de brouwerij, gevonden! Snel even een kijkje genomen om vervolgens lekker op het terras plaats te gaan nemen.

Laat de tripel van de Pelgrim, de Mayflower tripel maar doorkomen. Wat blijft het toch heerlijk zo’n tripel op een zonovergoten terras, ik kan er geen genoeg van krijgen. Tijdens de leuke en goede gesprekken die we onderling aan het voeren waren werden we alle 4 voortdurend afgeleid door de overheerlijk uitziende gerechten die telkens voor onze neus langs naar andere tafels gebracht werden. We waren het er unaniem over eens we willen het gerecht dat we nu al 3 keer voorbij hebben zien komen wat is het vroegen we de serveerster… Patatje Bockstoof was het antwoord waarop wij in koor antwoorden “4x alstublieft”.

Niet veel later konden we genieten van gestoofd rundvlees in bockbier met frites en salade. Na deze heerlijke maaltijd keken we voldaan naar onze borden om daar alleen nog maar 2 blaadjes sla te zien liggen. Echt een aanrader!

Als je in Rotterdam bent en je wilt even ontsnappen aan de drukte ga dan eens lekker een wandeling maken in de wijk Delfshaven. Een bezoek aan stadsbrouwerij de Pelgrim kan dan uiteraard niet ontbreken, wat een leuke en sfeervolle plek is dit om lekker te genieten van je tripel en lunch of diner.

In de kerk naast brouwerij de Pelgrim kwam ik er trouwens achter waar de naam Mayflower tripel vandaan komt. In deze kerk staat namelijk een miniatuur schip uit 1620 met de naam Mayflower.

Vanaf de Pelgrim is het ongeveer 15-20 minuten lopen naar de Euromast, onze volgende stop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in