Wat je als bierliefhebber moet weten – Fiona de Lange

0
451
Wat je als bierliefhebber moet weten - Fiona de Lange

Via bol.com heb ik het nieuwe boek van Fiona de Lange “Wat je als bierliefhebber moet weten” besteld. Tijdens mijn vakantie in Sri Lanka had ik mooi de tijd om het boek eindelijk te lezen. Wat is het toch heerlijk om dat op een strandbedje te doen onder het genot van een lokaal Lion biertje en 30 graden. Eerst nog even goed insmeren en dan kan ik beginnen aan de antwoorden van de 350 bier gerelateerde vragen die aan bod komen in dit boek.

Het boek is perfect om mee te nemen op vakantie of om gewoon in de avonduren thuis te lezen. Het boek leest gemakkelijk weg omdat de antwoorden kort en bondig zijn waardoor je niet enorm lange hoofdstukken uit hoeft te lezen voor je het boek weg legt.

Persoonlijk vond ik het een erg leuk boek met veel bier wetenswaardigheden, voor zowel de beginnende bierdrinker als de al wat meer gevorderde. Ik heb in ieder geval weer een hoop geleerd.
Enkele onderwerpen die in dit boek naar voren komen zijn; ingrediënten, biersoorten, bierlanden, etiket op de fles, bier en eten, proeven, serveren, bewaren, trends, brouwerijen etc. Van al deze onderwerpen krijg je een goede indruk en een beknopte uitleg. Doordat er zoveel onderwerpen aan bod komen in het boek wil je telkens verder blijven lezen en heb je het 272 pagina tellende boek eigenlijk sneller uit dan je zou willen.

In het boek zit een mooie lijst van brouwerijen per provincie en een lijst met interessante biercafes in België en Nederland. Ook kwamen de tripels veel naar voren bij de verschillende vragen die te maken hadden met bier en spijs. Enkele mooie voorbeelden waren; wat zijn mooie bier- kaascombinaties? Waarom is een zwaar blond bier zo lekker bij appeltaart? Welke blonde bieren passen goed bij witvis of wit vlees? Welk bier drink je bij mosselen en gebruik je in de bereiding en welk bier past bij sushi?

Voor de rest van de vragen moet je toch echt zelf het boek lezen… Ik ga het vanaf nu in ieder geval als naslagwerk gebruiken. Ken je iemand die het leuk vind om wat meer te weten te komen over bier dan is dit het perfecte cadeau om te geven.
Let  er op dat je bij het lezen van dit boek enorme dorst en zin in bier krijgt dus zorg dat er een aantal koud staan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in