Augustinus Klooster Tripel

Kruisheren Klooster Ter Apel 8%

0
196

De Augustinus Klooster Tripel heeft in 2016 de eerste prijs gepakt van beste tripel bij het bierfestival van Groningen. Naast de tripel brouwen ze nog  7 andere bieren die allemaal een naam hebben gekregen van belangrijke personen van de Kruisheren. Augustinus is de geestelijk vader van de Kruisheren.

Zicht
De Augustinus is een heldere tripel met een donker gouden kleur en witte schuimkraag. De grove schuimkraag blijft redelijk lang op het bier staan. Wat opvalt is dat er nagenoeg geen koolzuur zichtbaar is.

Geur
In de geur komt perzik, banaan en abrikoos voor maar geen van allen springt er echt uit. In de verte merk ik ook een hint van vanille op.

Smaak
Bij het proeven komen de perzik, banaan en vanille uit de geur weer terug aangevuld met het kruidige van koriander. Er zit een klein koolzuurtje in die prima past bij deze tripel, niet heel uitgesproken.

Afdronk
In de afdronk komen de hopbitters mooi naar voren en zorgen voor een relatief krachtige afdronk in vergelijking met de smaak. De bitters blijven behoorlijk lang in de mond hangen wat een aangename ervaring is.

Moment
Dit lijkt mij een heerlijke tripel om te nemen bij een gegrilde hele kip. Het kluiven lekker afwisselen met flinke slokken van de Augustinus klooster tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in