Berne Abt Tripel

Abdij van Berne, 9%

0
191

De Abdij van Berne werd door ridder Fulco van Berne gesticht in 1134 in het Gelderse plaatsje Berne aan de Maas, het tegenwoordige Bern. Dit maakt het de oudste nog bestaande kloostergemeenschap van Nederland. Onder deze vlag wordt de Berne Abt Tripel gebrouwen en verkocht als echt abdij bier. Daardoor zal De opbrengst ten goede komen aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne. Mochten jullie in de buurt zijn breng dan zeker eens een bezoek aan deze prachtige Abdij. Het is mogelijk om rondleidingen te volgen en in het proeflokaal kun je naast de Abt Tripel nog 3 andere bieren proeven.

Zicht:

De Berne Abt Tripel is goud van kleur en er is een troebeling aanwezig in het bier. Ook is er redelijk wat koolzuuractiviteit te zien in het glas. De schuimkraag is vrij grof en stabiel, het schuim blijft lang gelijkmatig op het bier staan.

Geur:

In de geur is duidelijk fruit waarneembaar. Ik ruik met name citroen en wat abrikoos. Ook is er in de verte iets kruidigs in de vorm van koriander aanwezig en heeft het een hele licht alcoholische geur.

Smaak:

Bij de smaak maakt het frisse van de citroen plaats voor een Granny Smith achtige smaak. Net iets zoeter en vrijwel direct opgevolgd door een goede bitter. De bitter en daarmee het kruidige krijgt de overhand naarmate het bier langer in de mond zit. Het koolzuurgehalte komt goed tot zijn recht en ondersteunt de bitter op een mooie manier door het bittertje nog krachtiger te maken.

Afdronk:

In de afdronk is de bitter op zijn best en is goed aanwezig, het fruitige is volledig naar de achtergrond gegaan. De bitter blijft in de gehele mond behoorlijk lang hangen wat ik altijd erg prettig vind. De afdronk is licht droog en aangenaam. Echt een bier om langzaam van te genieten.

Moment:

Ik heb het juiste moment afgewacht om deze Berne Abt Tripel op de foto te zetten zonder dat ik het risico liep dat het bier mijn glas uitwaait. Ik ben lekker aan het genieten van deze heerlijke tripel terwijl het buiten stormt en keihard aan het regenen is. De verwarming gaat zometeen voor het eerst na de zomer aan en ik plof lekker op de bank met deze mooie Adbijbier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in