Blauwe Tram

Brouwerij Klein Duimpje, 8%

0
260

De Blauwe Tram wordt gebrouwen bij brouwerij Klein Duimpje in Hillegom. Klein Duimpje is ook de brouwerij waar ik zelf met de Stibon niveau 2 groep een bier ga brouwen. Erg leuk dus om alvast voor te proeven. Helaas gaan we geen tripel brouwen maar een echte traditionele Dortmunder.

Zicht
De Blauwe Tram is een goud kleurige tripel met een mooie witte schuimkraag die lang op het bier blijft staan. De gist die nog voor een klein gedeelte in het flesje zit heb ik dit keer niet leeggeschonken waardoor het een helder bier blijft.

Geur
De geur van deze tripel is fruitig. De citrus komt duidelijk naar voren en later komt daar ook een lichte vorm van abrikoos en honing bij. Lekkere zoete neus dus.

Smaak
Het fruitige vanuit de geur komt ook weer terug in de smaak. De abrikoos en honing nemen het hier qua kracht over van de citrus. Er is een goede hoeveelheid koolzuur gebruikt die een mooi bruggetje slaat met de afdronk.

Afdronk
Bij de afdronk is bijna al het fruitige weg en compleet overgenomen door de koriander. De flinke hoeveelheid koriander zorgt voor een stevige bittere afdronk die vrij lang in de mond blijft hangen.

Moment
De klok is vannacht een uur vooruit gezet zodat het weer zomertijd is, een uitstekend moment om aan het einde van de dag een Blauwe Tram open te trekken. Lekker genieten van het lente weer en van het feit dat het langer licht is in de avond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in