Bourbon BA Tripel

van de Streek, 11,2%

0
125

Zicht 

Deze Bourbon Barrel aged tripel is 3 maanden op vat gerijpt. De kleur van deze vatgerijpte tripel is oranje geel. Het schuim is erg snel verdwenen.

Geur

In de geur komen allerlei vleugen voorbij. Te beginnen met de bourbon, vanuit de gist abrikoos / sinaasappel / banaan en tot slot ruik ik toch ook echt kokos. Al met al gingen mijn gedachten direct naar een tropisch strand.

Smaak

Bij het proeven is het de bourbon wat de klok slaat. Volgens mij lag er nog een flinke plas bourbon in het vat voordat deze tripel erbij is gegaan. Heel dik mondgevoel, mede ook doordat het koolzuurgehalte in het bier laag is. De bourbon gaat hand in hand met het fruitige uit de tripel. Wat vult dat elkaar mooi aan! Iedereen maar denken dat je alleen donkere bieren op vat moet leggen… dit bier bewijst het tegendeel. Bourbon vaten zijn uitstekend voor het laten rijpen van tripels.

Afdronk

De afdronk is vol en krachtig. De hop en de normaal gesproken kruidige afdronk van de tripel laat zich volledig overschaduwen door de bourbon. Het is een krachtige maar toch ook een zoete en zachte afdronk. Erg fijn! Smaak blijft ook lang in de mond hangen.

Moment

Nederland kleurt helemaal wit vanwege de enorme sneeuwval. Ik dacht daar hoort een lekker stevig en speciaal bier bij. Het grappige is wel dat dit bier mij doet verlangen naar een tropisch oord. Komt waarschijnlijk door de lekkere volle smaak van de Bourbon dat erg goed past bij de zoete tonen uit de tripel. Van de Streek ga vooral door met het op vaten leggen van blonde bieren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in