Broeder Everardus Tripel

Brouwerij Muifel, 9%

0
167

Deze Tripel is vernoemd naar Broeder Everardus uit het Franciscaner klooster in Megen. De Muifelbrouwerij bestaat sinds 2007 en viert dit jaar dus haar 10 jarig jubileum. In Oss kunt u in het proeflokaal bij de brouwerij heerlijk genieten van de bieren die door deze brouwerij gebrouwen worden. Verser kunt u de bieren niet krijgen. Ik ben natuurlijk vooral geïnteresseerd in de Tripel maar er is voor ieder wat wils.
Zicht:

Mooie goudkleurige tripel met goede gelijkmatige witte schuimkraag.

Geur:

Bij het openen van de fles komt er direct een fruitige geur op je af, daarna komt er ook een hele lichte bloemige geur in mijn neus die overigens verdwijnt zodra de tripel in het glas zit. Erg aangename geur van rijp fruit, ik herken vlierbes en een soort abrikoos / peer achtige geur.

Smaak:

Deze Tripel is zeer makkelijk doordrinkbaar. Door de pils mout die gebruikt is heb je niet het idee dat je een tripel van 9% aan het drinken bent. Dit is een typische tripel waarvan je er snel 2-3 neemt en er dan pas achter komt dat het toch wel een vrij stevig biertje is. De smaak begint licht fruitig en loopt daarna over naar een mooie bitter. Zoals we van goede tripels gewend zijn. De bitter heeft ook een zekere kruidigheid in zich.

Afdronk:

Bij de afdronk komt het bittertje steeds krachtiger naar voren en blijft hierdoor prettig en vrij lang in de mond hangen. Er is een goede hoeveelheid koolzuur gebruikt die de hopbitterheid ondersteund.

Moment:

Wanneer ik de Broeder Everardus Tripel drink moet ik eigenlijk meteen denken aan een avond samen met vrienden. Op zo’n avond haal je mooie herinneringen op onder het genot van de goed doordrinkbare Broeder Everardus Tripel. Naarmate de avond vordert worden de verhalen en herinneringen steeds mooier en mooier. Of moet ik zeggen sterker en sterker!? Een heerlijke kaas en worst plank mag op zo’n avond niet ontbreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in