Bronckhorster Angus Tripel

Bronckhorster Brewing Company, 8,5%

0
241

Door de enorme groei en de internationale belangstelling voor de bieren van brouwerij Rodenburg uit het dorpje Rha (gemeente Bronckhorst) heeft er een ‘rebranding’ plaatsgevonden. De website, de labels, het logo en zelfs de naam zijn veranderd. Het enige dat hetzelfde is gebleven zijn de bieren. De naam Brouwerij Rodenburg is vervangen door Bronckhorster Brewing Company.

Zicht:

De Bronckhorster Agnus Tripel is een donker goude tripel die al een klein beetje richting een amber kleurige tripel gaat. De wit grijze schuimkraag zakt redelijk snel in.

Geur:

De geur die het eerste bij mij opkomt is gebrande mout en de daarbij behorende geuren van karamel en lichte koffie. Ook ruik ik een lichte alcoholische geur die meer weg heeft van whisky dan van een tripel.

Smaak:

Bij het proeven overheerst de gebrande mout en komt de koffiesmaak voornamelijk naar voren.

Afdronk:

Tijdens de afdronk komt de karamel goed door. De smaak blijft niet bijzonder lang in de mond hangen wat alles te maken heeft met de zachte afdronk.

Moment:

Dit is een tripel die je in de winter maanden kunt drinken. In deze tripel mis ik echter het fruitige en tevens ontbreekt er een kruidig bittertje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in