Bronckhorster barrel aged serie no. 6 VS no. 7

Bronckhorster Brewing Company, 10,5%

0
151

Voor beide bieren is het basis bier hetzelfde. De Bronckhorster Agnus Tripel is gebruikt om op de houten vaten te rijpen. Bij nummer 6 is de tripel op Heaven Hill vaten gerijpt en bij nummer 7 op Woodford vaten. Super leuk om deze bieren eens naast elkaar te proeven om te zien wat de bepaalde barrel nu uiteindelijk met de smaak doet.

Zicht 

Qua kleur en schuimkraag zie ik amper verschil. Beide bieren hebben een inzakkende witte schuimkraag en zijn donker oranje van kleur. Nummer 6 is iets troebeler dan nummer 7.

Geur

De geur is voor beide bieren bijna identiek. Bourbon, dennen, citrus en vanille is wat duidelijk naar voren komt. Mooie krachtige geuren komen los van beide tripels.

Smaak

Bij beide tripels is er een vol mondgevoel. De bourbon komt mooi terug in de smaak wat het ook een beetje alcoholisch maakt. Ook proef ik bij beide een lichte vorm van citrus en chocolade. Voor mij is nummer 7 net wat zachter van smaak en beter in balans.

Afdronk

Voor beide tripels is de afdronk alcoholisch en bitter vanuit de originele tripel. De smaak van bourbon blijft lang in de mond hangen. De afdronk van nummer 6 vind ik net iets fijner. Bij nummer 7 is de afdronk net iets scherper in de bitters.

Moment

Battle of the barrels. Ik ben persoonlijk geen grote fan van het originele bier maar met deze rijping zijn ze echt fantastisch geworden. Mooie bieren die goed in balans zijn, heerlijk om lekker rustig van te genieten. Ik kijk uit naar een volgende serie in deze reeks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in