Caulier Tripel 28

Brouwerij Caulier, 9%

0
24

De Caulier Tripel 28 kocht ik gewoon in de supermarkt in Belgie. Deze tripel won in 2012 bij de Brussels Beer Challenge een bronzen medaille.

Zicht 

De Caulier Tripel 28 is een oranje gouden tripel met een behoorlijke schuimkraag. De beige schuimkraag zakt langzaam in.

Geur

In de geur overheerst de zoete moutigheid. Vanuit de gist is er een zoete abrikoos waarneembaar die ook iets bloemigs over zich heeft.

Smaak

In de smaak komt weer de zoete moutigheid naar voren. Het moutige gaat al snel richting gebrande karamel. Er zijn nog voldoende restsuikers aanwezig in het bier wat veel zoetigheid afgeeft.

Afdronk

De tripel heeft een vrij scherpe afdronk waarin de bitters flink doorkomen. Nog steeds speelt de mout een hoofdrol en is de alcohol waarneembaar.

Moment

Na vele klusjes in en om het huis ga ik moe maar voldaan nog even buiten zitten met deze tripel. Door het moutige karakter past deze tripel beter bij de winter dan bij de zomer.

DELEN
Vorig artikelGepaneerde avocado uit de oven met Westmalle Tripel
Volgend artikelAbdij der Trappisten Westmalle
Tripelbier.nl
Welkom op mijn blog dat volledig in het teken staat van tripels. Tijdens mijn jarenlange ontdekkingstocht naar het lekkerste bier kwam ik telkens tot de conclusie dat dat toch echt de tripel is voor mij. Met deze blog wil ik jullie graag meenemen in de ontdekkingstocht naar de vele tripels die inmiddels gebrouwen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in