Corviri Tripel

Brouwerij Corviri, 8%

0
119

Naast de tripel brouwt brouwerij Corviri uit Glimmen ook nog een IPA, weizen en quadrupel. De maximale brouwcapaciteit bedraagt op dit moment nog 100 liter. De naam van de brouwerij is afkomstig van de Latijnse vertaling van het woord Hartman, de naam van de eigenaar. Cor betekent hart in het Latijns en viri is mannen.

Zicht:

De Corviri Tripel is geel goud van kleur en heeft een grove witte schuimkraag die redelijk snel inzakt. Het gist blijft mooi op de bodem van de fles plakken waardoor ik een licht doorschijnende tripel voor mijn neus heb. Bij de tweede keer inschenken van het flesje komt er meer gist mee en is de tripel enorm troebel. Ik schenk de laatste 2 cm niet mee omdat dit vrijwel alleen uit gist bestaat.

Geur:

De geur van deze tripel is vrij zoet en ook komt er een frisse vleug voorbij van de citrus. In het zoete herken ik abrikoos en vlierbessen vanuit de gist.

Smaak:

Bij het proeven vervliegt het fruitige snel en wordt volledig overgenomen door het kruidige van koriander. Er is een goede hoeveelheid koolzuur gebruikt voor deze tripel. De smaak is echter wat minder vol dan dat ik verwacht had na het ruiken.

Afdronk:

In de afdronk blijft het kruidige behoorlijk lang hangen in de mond. De afdronk is veel krachtiger dan de smaak en is erg prettig qua mondgevoel.

Moment:

De Corviri Tripel is een tripel die uitstekend past bij een mooi lente dag. Lekker in de zon genieten van deze tripel, het is een makkelijk doordrinkbaar bier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in