Davo Tripel

Davo Bieren, 8,5%

0
192

Van woensdag tot en met zondag is de stadsbrouwerij en proeflokaal van Davo Bieren geopend. In het mooie Deventer kun je genieten van 12 verschillende bieren van de tap en nog veel meer van de fles. Een van die bieren is de Davo Tripel die ik vandaag ga proeven.

Zicht:

De Davo Tripel is donker goud van kleur met een inzakkende witte schuimkraag. De fijne structuur van het koolzuur is te zien maar je kunt niet in zijn geheel door het bier heen kijken.

Geur:

In de geur valt mij op dat de abrikoos uit de gist in combinatie met een licht alcoholische geur de geur doet veranderen in sinas / sinaasappel. Het lijkt op een lichte versie van Cointreau.

Smaak:

De Davo Tripel is vol van smaak waarbij het fruitige uit de abrikoos de boventoon voert. De goede hoeveelheid koolzuur zorgt voor een mooi bruggetje naar het kruidige van deze tripel.

Afdronk:

In de afdronk wint de kruidigheid aan kracht. Met name de koriander zorgt samen met de hop voor de bitter. Op het einde lijkt het net of er ook een heel subtiel pepertje te herkennen is.

Moment:

Ik werk inmiddels al een aantal weken aan een freelance opdracht in Deventer. Hoogste tijd dus om eens een lokaal biertje te proeven. Dit lijkt mij een tripel die je het gehele jaar kunt drinken. En waar kan je dat nu beter doen dan op het terras in Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in