De Moss Tripel

Brouwerij de Blauwe Knoop, 7,9%

0
47

Deze Tripel is vernoemd naar Corné de Moss. Corné de Moss is iemand die ondanks zijn visuele beperking midden in de Millse samenleving staat als: schrijver, zanger/cabaretier, journalist, raadslid, radiopresentator, organisator en gedroomde prins. Via de website van biertje van hier ben ik aan deze tripel gekomen. Op deze website verkopen ze alleen maar lokale bieren, erg leuk dus om eens wat nieuws uit te proberen.

Zicht:

De de Moss Tripel is oranje rood van kleur en heeft een beige schuimkraag die flink begint en redelijk snel wegtrekt.

Geur:

De geur is er een van fris fruit in de vorm van limoen en citroen. Ook ruik ik iets zoets wat lijkt op een rijpe peer.

Smaak:

Het frisse en zoete vanuit de geur komt mooi samen als je een slok neemt van deze tripel. Voor een tripel zit er niet zo gek veel koolzuur in wat het bier een nog vollere body geeft in de mond.

Afdronk:

De volle body geeft een fijn plakkerig gevoel in de mond en daardoor blijft de aangename smaak ook lang in de mond hangen. In de afdronk blijft het zoete nog lang aanwezig en komt er een klein bittertje bij vanuit de hop en de korianderzaadjes die gebruikt zijn.

Moment:

Alleen de kleur maar ook zeker de zoet body van deze tripel maakt het voor mij een echte winter tripel. Dus een heerlijke tripel voor na een mooie winterdag met lichte vorst.

DELEN
Vorig artikelTroubadour Magma
Volgend artikelGertjan Kiers
Tripelbier.nl
Welkom op mijn blog dat volledig in het teken staat van tripels. Tijdens mijn jarenlange ontdekkingstocht naar het lekkerste bier kwam ik telkens tot de conclusie dat dat toch echt de tripel is voor mij. Met deze blog wil ik jullie graag meenemen in de ontdekkingstocht naar de vele tripels die inmiddels gebrouwen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in