Desorient

Brouwerij Oersoep, 8%

0
147

Eindelijk ga ik de Desorient van brouwerij Oersoep proeven. Ik heb voor de Stibon opleiding les gekregen bij deze brouwerij maar ben helaas nooit in de gelegenheid geweest om hun tripel eens te proeven. Tot vandaag, ik ben erg benieuwd! Tijdens de lessen heb ik al wel verschillende andere bieren van ze geproefd waaronder een aantal uit hun wild serie. De Nijmeegse brouwerij brouwt haar bieren in de oude Honig fabriek wat tevens een prima locatie is om eens te bezoeken mocht u in de buurt zijn.

Zicht:

De Desorient van brouwerij Oersoep is een goud kleurige tripel met een witte schuimkraag die redelijk snel wegtrekt. De troebeling zorg er voor dat je niet door het bier heen kunt kijken.

Geur:

Door de citrus en sinaasappel geur ruik ik ook rozen en iets parfum achtig. Mooie complexe geur die naarmate de tripel warmer wordt ook scherper / pittiger in de neus wordt.

Smaak:

Deze tripel heeft een behoorlijk volle body en is erg fruitig bij het proeven. Citrus, sinaasappel en appel komen mooi door. Er zit vrij weinig koolzuur in het bier.

Afdronk:

Tijdens de afdronk komt de bitter vanuit de hop goed tot zijn recht, achter in de keel voel je een behoorlijk pepertje wat ik persoonlijk altijd een leuke verrassing vind. De smaak blijft door de volle body erg lang in de mond hangen.

Moment:

Tijdens het maken van de foto waaide het bier bijna uit mijn glas en is de gevoelstemperatuur -15 graden. Prima moment om een Desorient te nemen, mijn keel is door de heerlijke peperige afdronk weer lekker opgewarmd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in