Donderstraal Tripel

Brouwerij Maximus, 8%

1
189

Zicht 

De Donderstraal is goud geel van kleur en heeft een witte schuimkraag dat behoorlijk lang op het bier blijft staan en langzaam inzakt. Door de mist van het bier zie je nog duidelijk koolzuuractiviteit in het glas.

Geur

Bij het ruiken aan deze tripel vult mijn neus zich met allerlei fruitige tonen. Ik herken peer, banaan, tropisch fruit en citrus. Heerlijke verse zoete geuren dus.

Smaak

Bij het proeven valt ook direct de flinke hoeveelheid fruit op. Met name de citrus en het tropische fruit komen goed naar voren. Met in hun kielzog de banaan en abrikoos vanuit de gist. Er is lekker wat koolzuur aanwezig in deze tripel wat een prima brug vormt richting de afdronk.

Afdronk

De afdronk begint vrij fruitig / zoet waarbij de restsuikers nog in je mond blijven hangen. Direct daarna gaat de afdronk naar een klassieke bittere afdronk. Het is een krachtige afdronk die lang in de mond blijft hangen. De bitters worden ook wat kruidiger, het neigt zelfs wat naar koriander.

Moment

Op zondagmiddag even lekker de tijd nemen voor deze fruitige tripel met bitter afdronk. Gelukkig heb ik nog een flesje in de ijskast staan want ik denk dat deze tripel uitstekend past bij een extra belegen of oude geitenkaas met een klein beetje bierstroop. Kabeljauw uit de oven lijkt mij ook erg lekker in combinatie met deze tripel.

1 REACTIE

  1. Mooie website met heldere uiteenzettingen. Zelf ben ik ook een waar liefhebber van tripel bieren. Wie weet treffen we elkaar eens op een proeverij. Ben eveneens zeer benieuwd naar die Donderstraal. Je verhaal lezende moet ik ‘m eens proeven.

    Groet
    Theo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in