Double Trouble Iced Tripel

Emelisse, 12,5%

0
106

Zicht 

Deze Eisbock is enorm donker van kleur geworden. De kleur is amber en gaat al bijna richting de kleur van een dubbel. De schuimkraag is vrijwel direct weg na het inschenken van dit bijzondere bier. Dit is de eerste eisbock die ik proef die van een tripel gemaakt is. Leuk!

Geur

In de geur ruik ik rijpe banaan en perzik maar ook zeker rozijnen. Zoetigheid is wat de boventoon voert.

Smaak

Bij het proeven merk je dat dit bier eerst gevroren is geweest en daarna het sterkere concentraat is overgebleven bij het laten smelten van het bevroren bier. Het bier is hierdoor erg intens geworden met een vol en plakkerig mondgevoel. Om eerlijk te zijn doet het mij een beetje denken aan de 18 jaar oude Westmalle tripel die ik onlangs geproefd heb. De zoetheid uit de mout komt flink naar voren samen met het alcoholische wat al bijna richting sherry gaat. Het koolzuur is nagenoeg verdwenen in dit bier.

Afdronk

De afdronk is na de intense smaken van het bier toch zoals een klassieke tripel is. Kruidig en bitter. De smaak blijft erg lang in de mond hangen door de volle en zoete structuur van het bier.

Moment

Dit is een bier met zijn 12,5 procent waar je rustig voor moet gaan zitten. Op een regenachtige en gure dag zoals vandaag is dit een mooie tripel om eens te proberen. Het verarmende karakter van het bier past goed bij zo´n dag. Leuk en mooi initiatief maar ik moet toch wel zeggen dat ik mijn tripel liever op de ouderwetse manier drink zonder de eisbock.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in