Dutch Bargain Tripel

Dutch Bargain, 8,5%

0
271

Zicht 

De Dutch Bargain Tripel is geel goud van kleur en heeft een langzaam inzakkende witte schuimkraag. Leuke fles die van top tot teen bedekt is met graan en de welbekende postzegel van deze brouwerij.

Geur

In de geur komt duidelijk citrus, sinaasappel en zoete snoepjes naar voren. Met name de gesuikerde perzik snoepjes winnen aan kracht naar mate je er langer aan ruikt.

Smaak

Bij het proeven komen de citrus en de perzik snoepjes samen. Dat geeft een mooie zoet frisse smaakexplosie. Ook proef ik in de verte nog wat witte druiven en nog veel meer citrus.

Afdronk

Ondanks het zoete van de tripel heeft het een droge afdronk dat snel kruidig en bitter wordt. De koriander en hop doen hier goed hun werk. Zo nu en dan komt er in de afdronk ook nog een vleugje zoet naar boven drijven. Dit tussen al het bittere geweld door. Al met al een krachtige afdronk die lang in de mond blijft hangen. Op het einde komt zelfs de citrus weer helemaal terug. Heerlijk!

Moment

Dit is mijn eerste review sinds onze terugkomst uit Nieuw Zeeland. Daar heb ik behoorlijk wat IPA´s gedronken dus dit is heerlijk thuiskomen met zo´n lekkere tripel zoals deze!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in