Eggens Tripel

Brouwerij Eggens, 8,1%

0
326

De Eggens Tripel kocht ik tijdens een weekendje weg naar Zuid Laren. Persoonlijk vind ik het dan altijd erg leuk om eens wat lokale bieren te proberen. Een van die bieren is deze Tripel. Dit is het tweede commerciële bier van de in 2017 opgerichte brouwerij Eggens uit Groningen. De tripel is gebrouwen bij Bax-bier dat ook in Groningen gevestigd is.

Zicht:

De Eggens Tripel heeft een rood, oranje gouden kleur dat bijna richting amber gaat. De beige schuimkraag zakt behoorlijk snel in. Door de troebeling heen is nog wel koolzuur waarneembaar.

Geur:

In de geur overheerst voor mij de mout, in ieder geval pils mout maar ook een licht gebrande mout. Op de achtergrond ruik ik het fruitige van een abrikoos en naar mate de tripel warmer wordt een vleugje vanille, wellicht ook vanuit de mout.

Smaak:

Bij het proeven van deze tripel komt het fruitige meer naar voren, de mout gaat naar de achtergrond en maakt plaats voor het kruidige van de koriander.

Afdronk:

De afdronk begint met een behoorlijke kruidigheid in de vorm van koriander, ook komt direct daarna de licht gebrand mout flink door wat de afdronk behoorlijk krachtig maakt. Zeker in vergelijking met de geur en smaak.

Moment:

Dit is een typische tripel voor op de koude winterse dag. Zorg dat je niet meer naar buiten hoeft en ga languit op de bank met de Eggens Tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in