Ename Tripel

Brouwerij Roman, 8,5%

0
134

In de tiende eeuw vormde de Schelde de grens tussen het Franse en het Duitse rijk, met Ename als strategisch punt. In 1063 werd er de Benedictijnenabdij gesticht. Vanaf die datum dateren de eerste brouwactiviteiten. Helaas werd tijdens de Franse revolutie de abdij met de grond gelijk gemaakt. Maar gelukkig is samen met de abdij van Ename het bier niet voorgoed verdwenen. Met het middeleeuws Benedictijnenrecept brouwt Brouwerij Roman vijf volwaardige abdijbieren, waaronder deze tripel vanaf 1990.

Zicht:

Licht goude tripel met flinke witte schuimkraag met kleine luchtbelletjes die het witte schuim redelijk snel doet verdwijnen

Geur:

Het eerste waar ik aan moest denken is aan een noten en gedroogd fruit kraam op de markt. Bij het openen van het flesje kwam er meteen een vrij sterke gedroogde perzik geur mijn neus in. In het glas komen daar ook hinten van citrus bij.

Smaak:

Ik proef ook hier perzik / abrikoos. Wat vrij snel weer weggevaagd is door een flinke hoeveelheid koolzuur.

Afdronk:

Door de koolzuur ontstaat er een tintelend mondgevoel en al snel komt daar een zeer krachtige en kruidige afdronk doorheen. De droge afdronk blijft vrij lang in de mond hangen.

Moment:

Deze tripel is er een om rustig van te genieten. Je vriendin is met haar vriendinnen winkelen en jij hebt even lekker tijd voor jezelf om deze mooie tripel te proeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in