Enfant Terriple

Brouwerij de Leite, 8,2%

0
146

Brouwerij de Leite bestaat sinds april 2008 en is gevestigd in Ruddervoorde (Belgie). ‘Leite’ is een verbastering van het woord ‘laagte’ en zou ook duiden op een plaats in Ruddervoorde waar een beek langs de Leitemolen stroomt, dat is niet ver van de brouwerij dus vandaar de naam. De Enfant Terriple is de eerste tripel van deze brouwerij en bij het horen van de naam ben ik erg benieuwd waar deze tripel mij mee gaat verrassen.

Wat leuk is om te vermelden is dat het etiket gemaakt is door kunstenaar Robin Vermeersch. Als je goed kijkt zie je daar een speels en goedlachs persoon. De heldere kleuren vertolken de ‘onvoorspelbare’ frisheid van deze tripel of moet ik zeggen terriple…

Zicht:

Een mooie oranje gouden tripel met een flinke witte schuimkraag die mooi gelijkmatig over het bier verdeeld blijft.

Geur:

Ik ruik citrus en dan met name citroen, deze komt vrij sterk naar voren. Ook ruik ik een lichte alcoholische geur. Bij de geur kom ik er eigenlijk al achter waarom er bij het etiket gekozen is voor heldere gele en groene kleuren. Lekkere frisse geur.

Smaak:

Qua smaak vind ik dat de citrus in het begin zeker aanwezig is maar snel plaats maakt voor een verrassende kruidige smaak, ik meen hier ook wat koriander in te proeven. Er is een fijne hoeveelheid koolzuur gebruik bij deze tripel wat hem erg makkelijk drinkbaar maakt.

Afdronk:

Bij de afdronk ervaar ik vooral het kruidige en bittere zoals we deze kennen van de tripel. De hop bitterheid blijft lekker lang in de mond hangen en zorgt er voor dat je nog lang kan genieten van deze Enfant Terriple.

Moment:

Voor mij is dit een heerlijke tripel om op vrijdagmiddag na het werk te nemen. Hele week hard gewerkt dus is het tijd om lekker te ontspannen met deze “onvoorspelbare” frisse tripel. Tijdens het drinken van deze tripel maak je lekker plannen voor het weekend wat voor de deur staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in