Gajes

Bruut bier, 8%

0
161

De Gajes Tripel is de tweede tripel die ik ga proeven uit mijn pakket dat ik bij www.beerwulf.com besteld heb. De Gajes veroverde op 23 maart 2016 een gouden medaille in de categorie zwaar blond bij de Dutch Beer Challange en op 19 mei is de Gajes verkozen tot ‘Het beste bier van Nederland 2016’ tijdens het openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier. De verwachtingen zijn dus hooggespannen en ik ben erg benieuwd naar deze tripel.

Brouwerij Bruut onderscheidt zicht met relatief droge blonde bieren die gestoeld zijn op de traditie van het ambacht en die tegelijkertijd worden verreikt met nieuwe smaken en trends van nu.

Zicht:

Mooie donker gouden tripel met een flinke witte schuimkraag die redelijk lang gelijkmatig op het bier blijft liggen.

Geur:

De geur is in het begin overduidelijk citrus, mooie frisse fruitige geuren komen van het bier af. In de verte ruik ik een licht vlierbesje die in combinatie met de citrus wat bloemig aandoet.

Smaak:

Vanuit de frisse hoppige smaak blijft de citrus mooi de overhand houden waardoor het een tripel is die goed doordrinkbaar is. Er is behoorlijk wat koolzuur gebruikt wat deze tripel uitstekend kan hebben.

Afdronk:

De afdronk is erg verrassend moet ik zeggen. Het begint vanuit de hopbitterheid die naar voren komt tijdens de afdronk vrij standaard. Maar bij het doorslikken komt daar in een keer een lekker pepertje achter in de keel om de hoek zetten. Hele mooie en verrassende afdronk dus. Dit zijn echte kenmerken van een tripel die de prijs van beste bier van Nederland heeft gewonnen.

Moment:

Door de pittige afdronk krijg ik meteen zin om naar mijn vaste afhaal Thai te gaan. Wat mij betreft is dit een overheerlijke tripel die je lekker moet combineren met pittig eten. Dus als je geen zin hebt om te koken haal dan lekker een curry bij de Thai en bestel een dag eerder even een aantal flesjes Gajes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in