Gentse Tripel

Brouwerij van Steenberge, 8%

0
491

De Gentse Tripel wordt gebrouwen door brouwerij Van Steenberge te Ertvelde in opdracht van de Gentse drankenspeciaalzaak De Hopduvel. Op het etiket staan de drie wereldbekende torens van Gent; Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafs kathedraal. Mocht je eens in Gent zijn dan zal je zien dat deze Gentse Tripel op de meeste terrassen te bestellen is.

Zicht:

De Gentse Tripel is goudkleurig en heeft een witte schuimkraag die redelijk snel inzakt.

Geur:

In de geur overheerst het fruit, met name abrikoos en rijpe banaan voeren de boventoon. Ook ruik ik een lichte bloemige geur. Mooie combinatie dus van fruitig en bloemig.

Smaak:

Qua smaak blijft hier het fruitige ook terugkomen. Ik proef ook hier abrikoos en banaan. Door de behoorlijke hoeveelheid koolzuur worden deze smaken redelijk snel weer weggevaagd. Dit maakt het ook een makkelijk doordrinkbare tripel.

Afdronk:

Tijdens de afdronk voel je een fijne tinteling van het koolzuur op de tong en tegelijkertijd komt daar het bittertje naar voren. Het bittertje is vrij zacht en dat maakt het een tripel waarmee je als beginnende tripel drinker prima mee uit de voeten kunt.

Moment:

Dit is een heerlijke tripel om op zaterdagmiddag open te trekken. Het voetbal seizoen is weer begonnen en ik kijk samen met mijn Gentse Trippel lekker naar een aantal Engelse wedstrijden in de Premier League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in