Goliath Tripel

Brasserie des Legendes, 9%

0
253

De Goliath Tripel is volledig gemaakt van lokale producten. Ze kweken zelf hun gerst op de familieboerderij Beauregard. De hop is afkomstig van lokale Belgische hopkwekers. De selectie van de hopkwekers doet men op basis van verschillende kwaliteitscriteria waarbij duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Het water dat gebruikt is voor deze tripel is grondwater uit Ath en Ellezelles.

Zicht:

De Goliath Tripel is een licht goud kleurige tripel met flinke witte schuimkraag. De grove schuimkraag blijft redelijk lang op de tripel staan.

Geur:

Bij het openen van de fles ruik ik pruimen en een lichte rozijnen geur. Zodra de tripel in het glas zit maakt de pruim en rozijn plaats voor gedroogde abrikoos en wat citrus. Hele mooie fruitige complexe geur.

Smaak:

Bij de smaak neemt de citrus het over van de abrikoos in aanwezigheid. Prima hoeveelheid koolzuur. Ook proef ik wat kruidigs die het bittertje van de afdronk alvast in aan het leiden is.

Afdronk:

Bij de afdronk komt er een vrij krachtige bittertje naar voren. Kruidig met een heel licht pepertje. De smaak blijft lang in de mond hangen, vooral het bittere overheerst hierbij.

Moment:

Wat mij betreft is dit een heerlijke krachtige en verrassende tripel voor de zondagmiddag. Erg verrassend omdat de tripel enorm verschilt in geur, smaak en afdronk. Mooie complexiteit die je op een rustige zondagmiddag eens moet ervaren. Neem er gerust 2 voor een second opinion. Zelf heb ik overigens het gist onder in de fles niet mee geschonken, bij een tweede kun je dat wel doen en proeven wat het verschil is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in