Gouden Gans

Brouwerij Slot Oostende, 8%

0
215

Brouwerij Slot Oostende heeft vorig jaar oktober Brouwerij Emelisse overgenomen en heeft hiermee naast de traditionele klassiekers ook de wat modernere bieren in huis gehaald. Erg mooie toevoeging op het assortiment. Bij Slot Oostende in Goes kunt u niet alleen terecht voor het proeven van bier maar ook kunt u heerlijk eten en slapen. De ruimte is ook prima geschikt als trouwlocatie en trouwen naast een brouwerij klinkt mij in ieder geval als muziek in de oren. Dat kan niet anders dan een gezellig feest worden.

Zicht:

Bijna amber kleurige tripel met een room witte schuimkraag die niet zo heel erg lang blijft staan.

Geur:

Zodra de fles open is komt er een sterke fruit geur van het bier af. Ik ruik tropische vruchten, met name passievrucht, mango en banaan voeren de boventoon.

Smaak:

De smaak is ook enorm fruitig, de tropische vruchten lopen mooi in elkaar over en werken toe naar een licht bittertje. De lichte aanwezigheid van het koolzuur past perfect bij deze tripel.

Afdronk:

Bij de afdronk gaat het fruitige steeds verder naar de achtergrond en maakt het plaats voor het bittertje. De afdronk neigt een klein beetje naar een lichte IPA afdronk. Bittertje verdwijnt redelijk snel, net als de smaak in de mond.

Moment:

Wat mij betreft is dit de perfecte tripel om in de vakantiestemming te komen. Door het vele fruit dat je ruikt en proeft bij deze tripel krijg ik het idee dat ik lekker op een tropisch eiland ben. Perfect voor een regenachtige dag zoals vandaag, met een klein beetje fantasie ben ik nu lekker op een tropisch eiland aan het genieten van de zon en de zee.

Deze tripel is onder andere te verkrijgen bij www.beerwulf.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in