Grimbergen Tripel

Brouwerij Alken-Maes, 9%

0
106

In het jaar 1128 bouwde de Heilige Norbertus in de gemeente Grimbergen een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen. De paters hadden zich naast verschillende godsdienstige taken ook toegelegd op het brouwen van bier. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds Grimbergen bieren gemaakt met de bewaard gebleven recepten. Inmiddels gebeurt dit sinds 1988 bij de Brouwerij Alken-Maes.

Dit is het derde biertje wat ik ga proeven uit mijn www.beerwulf.com pakket en ik ben zeer benieuwd naar de smaak van deze tripel.

Zicht:

Goud gele tripel met flinke witte schuimkraag die vrij lang blijft staan.

Geur:

Zodra je deze tripel inschenkt komt er meteen een sterke gedroogde abrikoos geur vrij. Erg fruitig en als je nog eens goed ruikt dan herken ik ook sinaasappel. Na verloop van tijd merk ik dat er ook een licht alcoholische geur vrijkomt.

Smaak:

Bij het drinken van deze tripel komen de fruitige elementen goed naar voren. Abrikoos en sinaasappel voeren daarin de boventoon. Ook komt in de kielzog van al het fruit een mooi bittertje tevoorschijn die vanuit de hop wordt afgegeven. Keurig in balans wat hem een erg toegankelijke tripel maakt. Er zit niet veel koolzuur in deze tripel waardoor de smaak goed blijft hangen.

Afdronk:

In de afdronk komt de hop bitterheid steeds nadrukkelijker naar voren en het lijkt wel of het eindigt met een heel licht pepertje. Dit maakt de afdronk compleet. De smaak blijft vrij lang in de mond hangen.

Moment:

Dit is echt een heerlijke tripel om te nemen tijdens een lazy Sunday. Lekker de hele dag niks hoeven zodat je in alle rust kunt genieten van deze tripel. Deze tripel is erg toegankelijk waardoor het een mooie opvolger is als je eerst een Westmalle of Karmeliet tripel genomen hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in