Grolsch Kruidige Tripel

Grolsch, 8,3%

0
11

De Grolsch Proeverij staat voor een unieke serie speciaalbieren, gebrouwen in de Proefbrouwerij van Grolsch. Inmiddels zijn er 10 bieren ontwikkeld en is de Kruidige Tripel daar een van.

Zicht 

De kruidige tripel van Grolsch zit in de karakteristieke beugelfles van 45 cl. Ook zit er een kaartje bij met een smaakwiel wat een leuke toevoeging is. Dit nodigt nog eens extra uit om deze tripel te openen. De iets troebele tripel is licht geel tot geel van kleur en heeft een witte inzakkende schuimkraag.

Geur

In de geur is duidelijk kardemon aanwezig. Deze springt er voor mij echt uit. Ook het frisse van de citrus komt naar voren.

Smaak

In de smaak is het kruidige van de kardemon ook flink aanwezig. Er komt een vrij pittige smaak van de kardemon af. De koriander zorgt voor het temperen van de pit. De citrus geeft deze tripel een frisse hint.

Afdronk

Tijdens de afdronk wint de koriander aan kracht. De droge afdronk geeft een verwarmend mondgevoel door de kruidigheid en de alcohol.

Moment

Heerlijke beugelfles van 45 cl om de Champions League avond mee te beginnen.

DELEN
Vorig artikelZware Jongen Tripel
Volgend artikelOns Vergist Tripel
Tripelbier.nl
Welkom op mijn blog dat volledig in het teken staat van tripels. Tijdens mijn jarenlange ontdekkingstocht naar het lekkerste bier kwam ik telkens tot de conclusie dat dat toch echt de tripel is voor mij. Met deze blog wil ik jullie graag meenemen in de ontdekkingstocht naar de vele tripels die inmiddels gebrouwen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in