Grutte Pier Tripel Uit De Ton

Grutte Pier Brouwerij, 9%

0
127

Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Franse eikenhouten ton. De Grutte Pier brouwerij noemt dit bier daarom een Bretttûne bier. Deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor het basis bier; de tripel.

Zicht:

Deze speciale tripel is donkergeel van kleur en heeft een witte inzakkende schuimkraag. Het bier is vrij troebel.

Geur:

Tijdens het ruiken aan deze tripel komt de typische Brett geur meteen binnen. Deze valt zich het beste te omschrijven als een verse stal met stro. Ook komen daar wat zure geuren bij die dicht in de buurt komt van citroen.

Smaak:

Het frisse zurige van de Brett is overduidelijk te proeven. Ook komt de citrus mooi naar voren. Erg verfrissend allemaal met dat mooie weer van vandaag. De vanille van het eikenhout is heel erg in de verte licht waarneembaar. Dit koste mij wel een aantal slokken om de vanille eruit te halen.

Afdronk:

De afdronk is vrij complex. Ik herken het kruidige van koriander uit de originele tripel maar ook het fris zoete. De afdronk is vrij droog.

Moment:

Deze unieke tripel waarin een Brett gist is gebruikt en een Franse eikenhouten ton moet je absoluut eens proberen. Fantastisch bier met een erg verrassende twist. Ik heb de Grutte Pier Tripel Uit De Ton gedronken tijdens een BBQ. Zeker met het mooie weer van vandaag is het een erg fijn verfrissend bier. In combinatie met een spies met garnalen en ananas smaakt deze tripel uitstekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in