Gypsy Rose Tripel

Brasserie Sainte Helene, 9%

0
113

Het etiket voor deze tripel is ontworpen door de tekenaar Palix. In 2005 werd dit bier al op de markt gebracht alleen dan onder de naam La Djean Triple.

Zicht 

De Gypsy Rose Tripel valt op door de enorme schuimkraag die zelfs bij voorzichtig inschenken flink op het bier blijft staan. Het witte schuim zakt heel langzaam in. De troebele tripel is oranje en donker goud van kleur.

Geur

In de geur komt met name zoete snoepjes, citrus en ook een vleugje vanille voor.

Smaak

De flinke hoeveelheid koolzuur in deze tripel zorgt voor een prikkelend mondgevoel. Bij het proeven gaat deze tripel erg snel richting een stevige kruidigheid. Een klein beetje citrus is nog waarneembaar.

Afdronk

In de afdronk is het een en al kruidigheid. Het zachte kruidige in de smaak veranderd naar een scherpe kruidigheid in de afdronk. Door de kruidigheid heen komt ook de mout opzetten. Een vrij heftige afdronk dus. De alcohol is ook goed waarneembaar achter in de keel.

Moment

Zondagmiddag struin ik het internet af op zoek naar nieuwe tripels. Met deze Gypsy Rose Tripel in mijn hand zoek ik nog even ontspannen verder naar mooie nieuwe bieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in