Heen en Weer

Brouwerij de Molen, 9,2%

0
144

Na 12 jaar brouwervaring startte brouwmeester Menno Olivier zijn eigen brouwerij met proeflokaal in zijn garage met de naam De Salamander. Toen de brouwerij in 2004 in korenmolen De Arkduif werd gevestigd kon de brouwerij groeien, van naam veranderen in Brouwerij de Molen en werd het restaurant ingericht.

Brouwerij de Molen heeft zowel in Nederland als in het buitenland een hele goede naam als het gaat om kwalitatief goede en bijzondere bieren. Ongeveer 70% van de brouwsels gaat naar het buitenland, inmiddels zijn de bieren van Brouwerij de Molen in 30 landen te verkrijgen.

Zicht:

De Heen en Weer is een amber kleurige tripel. Op het etiket staat dat het tripel achtig is dus ik ben benieuwd of ik de kenmerken van een tripel er uit kan halen. Er staat een kleine crème kleurige schuimkraag op die vrij snel wegtrekt.

Geur:

Het eerste wat ik ruik is de mout, die je ook vaak bij een bockbiertje ruikt. Daarna komt er door de mout een zoete vleug karamel en een lichte sinaasappelschil hint heen.

Smaak:

Bij de smaak overheerst er nog steeds een behoorlijke moutige smaak met het zoete van de karamel. Het fruitige van de sinaasappelschil heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een welbekend bittertje. Nu begint het toch een beetje op een tripel te lijken, ook met de mooie hoeveelheid koolzuur dat gebruikt is heeft het de kenmerken van een tripel

Afdronk:

In de afdronk doet de hop zijn werk en dat resulteert in een vrij krachtige, droge en bittere afdronk. Ook echt kenmerken van een tripel. De smaak blijft vrij lang in de mond hangen.

Moment:

Dit is inderdaad een tripel achtig biertje, vanaf halverwege de smaak komt dat duidelijk naar voren. Wat mij betreft een perfecte tripel voor de maandagavond om zo het weekend gevoel nog even lekker lang vast te houden. Lekker rustig van genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in