Hermey’s Dilemma

Basqueland Brewing Project, 8%

0
97

De Hermey’s Dilemma is een van de weinige tripels die afkomstig zijn uit Spanje. Of moet ik zeggen Baskenland, de Basqueland Brewing Project heeft inmiddels al een flink aantal bieren gebrouwen en brouwen in samenwerking met andere brouwerijen ook regelmatig een nieuw bier. Zelf dronk ik deze tripel in het zuiden van Spanje. Tijdens een weekend in Malaga liep ik deze tripel toevallig tegen het lijf bij Central Beer en kon ik de verleiding natuurlijk niet weerstaan om hem te proeven.

Zicht:

De Hermey’s Dilemma is geel goud van kleur en heeft een goede stabiele witte schuimkraag die lang op het bier blijft staan.

Geur:

Bij het ruiken aan deze tripel valt mij het frisse van citrus op en ook komt er een lichte vorm van gedroogde sinaasappel naar voren.

Smaak:

Bij het proeven komen beide smaken mooi samen. Het frisse van de citrus en het warme van de sinaasappel maakt het een mooi geheel. De koolzuur in het bier haalt het frisse nog meer op.

Afdronk:

Tijdens de afdronk maakt de citrus al snel plaats voor een bitter vanuit de hop. Het kruidige van de koriander komt hier het dichtst bij in de buurt. De smaak blijft niet bijzonder lang in de mond hangen.

Moment:

De Hermey’s Dilemma is natuurlijk een bier dat je in de Spaanse zon moet drinken. Lekker verfrissend maar toch met voldoende body. Heerlijk om te zien dat er in Spanje behoorlijk wat mooie craft bier zaken zijn waar je kunt genieten van de lokale brouwsels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in