Kaintz Tripel

Brouwerij Poesiat & Kater, 8,5%

0
196

Samen met brouwer Julián had ik de eer om de Kaintz Tripel te proeven, erg leuk om te zien hoe enthousiast hij is over zijn eigen bieren. Hij vertelde mij ook dat deze tripel eigenlijk bij toeval is ontstaan. Tijdens het brouwen kwam hij er achter dat het Belgische gist op was dus heeft hij bij gebrek aan Belgisch gist gekeken wat hij nog wel tot zijn beschikking had. Dat is uiteindelijk Engels gist geworden en dat is nu net wat deze tripel zo speciaal maakt. Erg leuk om dit van hem te horen.

Zicht:

Wat een uitzonderlijke en interessante kleur heeft de Kaintz Tripel, de tripel kleurt namelijk licht geel en heeft een mooie witte schuimkraag die redelijk lang blijft staan.

Geur:

De geur doet mij in het begin een beetje denken aan witte wijn, daarna komt er een duidelijk citrus en dan met name citroen geuren van de tripel af. Erg fris en fruitig.

Smaak:

Het frisse en fruitige vanuit de geur blijft ook in de smaak terugkomen. Het citroen geeft deze tripel een licht zuurtje en de hop maakt deze tripel compleet door er de juiste bitterheid aan te geven. De lichte hoeveelheid koolzuur past perfect bij deze tripel.

Afdronk:

Bij de afdronk komt de bitterheid van de hop krachtig naar voren. De citroen is compleet verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een lichte kruidige afdronk die lekker lang in de mond blijft hangen.

Moment:

Dit is zeker geen standaard tripel wat ik altijd erg leuk vind om te proeven. Mooi licht van kleur en fruitig fris wat het voor mij de perfecte tripel maakt om lekker van te genieten op een zonnig terras. Met deze tripel kan je het wel een hele middag volhouden omdat het een lekker doordrinkbare tripel is. En waar kan je dat beter doen dan op het zonnige terras van Poesiat & Kater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in