Kapittel Tripel Abt 10

Leroy Breweries, 10%

0
99

Kapittel-bieren worden gebrouwen sinds 1950. Oorspronkelijk werden de bieren aangeprezen als Trappist ‘t Kapittel. Door juridische acties van de trappisten werd de naam veranderd in Het Kapittel, waarvan het lidwoord “het” later werd weggelaten. De tripel wordt gebrouwen sinds 1964 maar heette destijds Kapittel Abt.

Zicht:

Donker gouden tripel met grove schuimkraag die geleidelijk wegtrekt en crème kleurig is. Ik zie een behoorlijke koolzuuractiviteit in het glas. De tripel is licht troebel en heeft nog een klein beetje gist onderin de fles.

Geur:

Het eerste wat mij opvalt aan de geur is dat ik direct een stevige karamel mout ruik. Ook ruik ik een lichte toon van abrikoos wat snel veranderd in hout en alcohol.

Smaak:

Ik proef met name wat ik geroken heb, de karamel en abrikoos voeren de boventoon. De koolzuur is duidelijk aanwezig en fijn van structuur.

Afdronk:

In de afdronk merk je dat dit een tripel is die vrij hoog zit in alcohol, je voelt de warmte van de alcohol door je keel gaan. In de droge afdronk komt er een lichte bitter tevoorschijn wat aangenaam is.

Moment:

Dit is een uitstekende tripel om voor de openhaard te drinken als het buiten aan het sneeuwen is. Wat mij betreft echt een winter tripel om eens lekker voor te gaan zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in