Kasteel Trignac XII 2017

Brouwerij van Honsebrouck, 12%

0
628

De Kasteel Trignac XII is de eerste tripel die gerijpt is op cognacvaten. Dit doet brouwerij van Honsebrouck al vanaf 2013. Ze komen elk jaar weer met een nieuwe editie waarbij het basis bier altijd de Kasteel Tripel is. Ik besluit om de 2017 editie meteen op te drinken maar het bier is ook uitstekend geschikt om voor een aantal jaren weg te leggen zodat het bier verder kan rijpen.

Zicht:

De Trignac is een geel gouden tripel waarbij je de koolzuur nog kunt zien door de hele lichte troebeling. De witte schuimkraag blijft in zijn totaliteit erg lang op het bier staan. Mooie volle schuimkraag.

Geur:

Bij het ruiken aan deze speciale tripel is er al een lichte geur van cognac waar te nemen. Ook ruik ik het zoete van abrikoos, perzik en een vleugje sinaasappel. Allemaal geuren die de normale Kasteel Tripel ook heeft. De 12% alcohol is ook in de geur te herkennen.

Smaak:

Bij het proeven is het duidelijk dat deze tripel heeft gerijpt op cognac vaten. Drink deze tripel vooral niet te koud, dit gaat namelijk ten koste van de smaak en dat zou zonde zijn. Ondanks het rijpen op de cognacvaten is er nog een flinke hoeveelheid koolzuur aanwezig. Het fruitige blijft mooi aanwezig tijdens het proeven.

Afdronk:

In de afdronk komen de cognac, het hoge alcoholpercentage en het kruidige vanuit de hop mooi samen. Goede balans en lekker verwarmend achter in de keel.

Moment:

De Trignac is een bier waar je echt voor moet gaan zitten, lekker samen met wat vrienden genieten van deze stevige tripel. Wanneer je iets te vieren hebt is het een mooi moment om de Trignac open te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in