Kasteel Tripel

Brouwerij Van Honsebrouck, 11%

0
223

De tripel die ik vandaag ga proeven zit qua alcohol percentage voor een tripel aan de hoge kant. Ik heb deze tripel in het verleden regelmatig gedronken, nu is recentelijk het recept gewijzigd om de alcoholische geur en smaak van deze tripel wat weg te nemen. Dit hebben ze gedaan door meer aromahoppen te gebruiken, ik ben zeer benieuwd of het gelukt is.

Leuk om te vermelden is dat de Kasteel Tripel als basis is gebruikt voor de Trignac. De Kasteel Tripel rijpen ze dan voor een aantal maanden op cognacvaten wat een heel mooi effect heeft op het bier en uiteindelijk resulteert dat in een Trignac.

Zicht:

Mooie gele tripel waarin je enorm veel koolzuur bubbeltjes naar boven ziet komen. De witte schuimkraag oogt heel dicht en is fijn van structuur. De kraag blijft erg lang en gelijkmatig over de tripel verdeeld staan. Een van de betere schuimkragen die ik tot nu toe gezien heb.

Geur:

Drink deze tripel niet te koud, met 12 graden komt deze tripel het beste tot zijn recht. Wanneer je deze tripel iets op temperatuur laat komen merk je dat er veel verschillende fruit geuren uit het glas komen. Ik herken sinaasappel, abrikoos en een klein beetje banaan in de geur. Wanneer je stevig door je neus inhaleert dan merk je dat er ook een alcohol geur je neus in komt, dat kan ook bijna niet anders met 11 procent.

Smaak:

Bij de smaak blijft het fruitige mooi hangen. De eerder genoemde sinaasappel en abrikoos herken ik aangevuld met een lichte citrus smaak. Er zit redelijk wat koolzuur in deze tripel wat hem lekker weg doet drinken.

Afdronk:

Tijdens de afdronk gaan het bittertje en de alcohol gelijk op maar wint de alcohol in kracht naarmate de afdronk verder gaat. Het is echt een warm alcoholische afdronk. De smaak blijft niet heel lang in de mond hangen.

Moment:

Heerlijk om met zo’n stevige tripel lekker te ontspannen na een loodzware kickboks training. Je spieren zijn meteen volledig ontspannen, hier kan geen massage tegenop. Zometeen lekker op de bank een filmpje kijken en hopelijk val ik niet in slaap. De alcohol in deze tripel is toch nog wel redelijk prominent aanwezig wat ik persoonlijk niet heel erg vind maar dit gaat wel ten kosten van het bittertje in de afdronk die we gewend zijn bij de tripels.

Dit was overigens mijn 5de tripel uit het pakket van www.beerwulf.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in