Kempisch Vuur Tripel

Brouwerij Pirlot, 7,5%

0
41

De Kempisch Vuur Tripel is in 2000 voor het eerst gebrouwen en bevat 4 verschillende granen (pilsmout, tarwe, haver en mais).

Zicht:

De Kempisch Vuur Tripel is een heldere goudkleurige tripel met een fijne witte schuimkraag.

Geur:

Er komt een heerlijke frisse geur van deze tripel af. Citrus vruchten voeren voor mij de boventoon en in de verte ruik ik ook iets bloemigs. Een aangename geur.

Smaak:

Het frisse van de geur (citrus) komt ook terug in de smaak. Ook proef ik hinten van appel, dat in combinatie met een goede hoeveelheid koolzuur maakt het een verfrissend biertje.

Afdronk:

De afdronk begint relatief fris en loopt dan heel langzaam over in een lichte bitter. De bitter blijft best lang in de mondhangen. De bitter begint daar aan kracht te winnen. Ook ervaar ik een licht pepertje in de afdronk.

Moment:

Perfect bier voor op de zomerse dag.

DELEN
Vorig artikelExamen Stibon niveau 1
Volgend artikelTroubadour Magma
Tripelbier.nl
Welkom op mijn blog dat volledig in het teken staat van tripels. Tijdens mijn jarenlange ontdekkingstocht naar het lekkerste bier kwam ik telkens tot de conclusie dat dat toch echt de tripel is voor mij. Met deze blog wil ik jullie graag meenemen in de ontdekkingstocht naar de vele tripels die inmiddels gebrouwen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in