Kleiburg Tripel IPA

Brouwerij Kleiburg, 9,5%

0
186

In de Bijlmer, tussen alle grote grijze kantoorgebouwen staat een groene loods. Hier maakt Brouwerij Kleiburg het enige bier van de Bijlmer. Het is een echt kloosterbier, verbonden aan het Kleiklooster, een levendige en spirituele plek in Zuidoost.

In de Proefzaak naast de brouwerij had ik de eer om samen met Thomas (de brouwer) de Kleiburg Tripel IPA te proeven. De Tripel IPA is eigenlijk ontstaan door 3 eerder gebruikte IPA recepten te combineren en dat recept vervolgens in de Tripel stijl te brouwen.

Zicht:

Amber kleurig en bijna bockbier achtige kleur tripel met een crème kleurige schuimkraag die lang blijft staan.

Geur:

De sterke hoppige geur die ik ken van de IPA heeft in het begin de overhand. Daarna komt het fruitige van de tripel duidelijk naar voren. Ik ruik een mengelmoes van fruiten waarbij zoete abrikoos, mandarijn, banaan en ook een lichte citroen de overhand hebben. Erg aangename geur.

Smaak:

Bij de smaak blijft het zoete en fruitige van de tripel overeind staan. Abrikoos en mandarijn zijn duidelijk waarneembaar. De koolzuur is mooi aanwezig zonder dat het overheerst.

Afdronk:

De afdronk is erg krachtig. De mout en hop zijn nu aan de beurt om van zich te doen spreken en zorgen voor een krachtige en bittere afdronk die lekker lang in de mond blijft hangen.

Moment:

Deze krachtige tripel van 9,5% heeft de ene keer meer weg van een tripel en de andere keer weer van een IPA. Erg leuk om te merken dat mijn mening over dit biertje telkens heen en weer gaat. Vandaar natuurlijk de naam Tripel IPA. Dat is in ieder geval meer dan gelukt! Erg leuk om eens te proberen en zeker als afsluiter van de avond. Lekker onderuit zakken en rustig genieten van deze unieke tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in